Super wygląda , bardzo się cieszęLYJO pisze:U mnie już zawisło
Blaszka jest czarna jak dostałem i to chyba daje najlepszy efekt widoczności literek.
marek 1970, jeszcze raz dzięki
Klubowy znaczek TKP na grill
- marek 1970
- Użytkownik
- Auto:: be Touran 1,9AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
- marek 1970
- Użytkownik
pogadamy na pwhubert222 pisze:A za ile mozna taka blaszke nabyc?;)
Ostatnio zmieniony wt paź 08, 2013 23:16 przez marek 1970, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek 1970
- Użytkownik
nowy projekt płytek po lfcie
Teraz pracuję nad projektem płytki do TOURANA po pierwszym lifcie, udało mi się kupić na allegro za grosze atrapę, którą pociąłem do przymiarów i jak zrobię do końca próbkę to mi znajomy inżynier z czarnego TOURANA wykona rysunek techniczny z naniesionymi wymiarami. przyznam to trudniejszy projekt bo blaszki pionowe są przekoszone w inną stronę z prawej strony atrapy a z lewej strony w drugą, także płytka robiona będzie na stronę od kierowcy ( w pierwszym TOURANIE płytkę można dać w dowolnym miejscu atrapy)
Chciałem pomyśleć potem o tym najnowszym TOURANIE ale na allegro nawiedzeni chcieli około 100zł za połamaną atrapę- paranoja przecież nikt jej nie założy a na mojego e-maila z niższą ceną nie odpowiedzieli, dlatego koledzy pomóżcie szukam nawet takiego na szrot niekompletnego- połówka od strony kierowcy tak jak w załączonym zdjęciu jest kawałek atrapy po lifcie
[ Dodano: Sob Paź 05, 2013 01:06 ]
OK Hubert dam znać, na pewno nie zapomnę
[ Dodano: Sob Paź 05, 2013 01:57 ]
Chciałem pomyśleć potem o tym najnowszym TOURANIE ale na allegro nawiedzeni chcieli około 100zł za połamaną atrapę- paranoja przecież nikt jej nie założy a na mojego e-maila z niższą ceną nie odpowiedzieli, dlatego koledzy pomóżcie szukam nawet takiego na szrot niekompletnego- połówka od strony kierowcy tak jak w załączonym zdjęciu jest kawałek atrapy po lifcie
[ Dodano: Sob Paź 05, 2013 01:06 ]
na pewnohubert222 pisze:To poprosze o info jak cosik bedzie zrobione
OK Hubert dam znać, na pewno nie zapomnę
[ Dodano: Sob Paź 05, 2013 01:57 ]
błaszka jest z twardszego stopu aluminium także nie zardzewieje, nie wiem czy ten stop sniedzieje, zapytam frezeraniko02 pisze:LYJO Malowałeś jakimś bezbarwnym? U Ciebie dużo chromu na grillu ale i tak dobrze widać. U mnie cały czarny z przodu, więc pewnie będą trochę lepiej biły po oczach.
Marek uważasz, że trzeba tą blaszkę jeszcze zabezpieczać? Czu, ona jest pokryta?
Ostatnio zmieniony sob lis 16, 2013 23:27 przez marek 1970, łącznie zmieniany 2 razy.
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Michał nie zabezpieczyłem, bo nie zdążyłem jeszcze kupić lakieruniko02 pisze:LYJO Malowałeś jakimś bezbarwnym? U Ciebie dużo chromu na grillu ale i tak dobrze widać. U mnie cały czarny z przodu, więc pewnie będą trochę lepiej biły po oczach.
Marek uważasz, że trzeba tą blaszkę jeszcze zabezpieczać? Czu, ona jest pokryta?
Ale po weekendzie pomaluję całość bezbarwnym do paznokci i zobaczymy jak się sprawdzi
- marek 1970
- Użytkownik
Pytałem Frezera powiedział, że to lepszy bardziej trwały i nie śniedziejący jak zwykłe aluminium stop aluminium także może tylko lakier nie wytrzymać ( chociaż wątpię) niźli płytka , ja jak szewc co w dziurawych butach chodzi mam pierwszy prototyp z metalu i wcale się nie martwięniko02 pisze:LYJO Malowałeś jakimś bezbarwnym? U Ciebie dużo chromu na grillu ale i tak dobrze widać. U mnie cały czarny z przodu, więc pewnie będą trochę lepiej biły po oczach.
- marek 1970
- Użytkownik
Janek ty masz ten po lifcie, ja dopiero pracuję nad takową i jak będzie jakiś prototyp to będzie twójJohny7205 pisze:marek 1970
Czy można u Ciebie zamówić jeszcze taką płytkę???? Podoba mi się ten Twój projekcik i chciałbym założyć go w swoim Turku. Mam polifta.
Pamiętajcie chopy , że ta płytka pasuje tylko do tourana pierwszego przed liftem od 2003r Dla tych co mają dostęp do FREZARKI informuję, że na stronie 12 tego TEMATU udostępniłem ogólnie dla wszystkich zainteresowanych pliki pdf touran 1-1 oraz touran 1-2 rysunków technicznych z wymiarami dwóch wzorów płytek z przed liftu
Pozdrawiam marek1970
Ostatnio zmieniony ndz paź 06, 2013 20:41 przez marek 1970, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek 1970
- Użytkownik
Postaram się i jeszcze chciałbym popracować nad najnowszym TOURANEM ale nie mam atrapy nawet takiej ze szrotu
Ostatnio zmieniony sob lis 16, 2013 23:34 przez marek 1970, łącznie zmieniany 1 raz.