Spryskiwacz tylnej wycieraczki leje płyn do klapy

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
bruneros
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Spryskiwacz tylnej wycieraczki leje płyn do klapy

Post autor: bruneros »

Witam !
jeden drobny problem ktory ma moj Touran postanowiłem naprawić samodzielnie :)
Mianowicie - spryskwiacz tylnej klapy leje płyn do srodka i wycieka do bagaznika przez schowek na trojkąt ostrzegawczy. Myslalem ze to wężyk jest jakoś przerwany, ale nie. Dzisiaj zdjąłem osłone i okazało się ze leje sie z kroćca, na ktory wężyk jest nasadzany.
I tu pytanie - czy jest on demontowalny ? odkręcić sie nie chciał, ale z obawy o uszkodzenie nie traktowałem go specjlanie siłowo. Czy trzeba wymienić cały moduł z silniczkiem ? Załączam fotke z przyłączem węzyka z ktorego się "leje". Numer calego elementu: 1T0 955 711 C

Pozdrawiam Michał
Załączniki
20131006_181234.jpg
Ostatnio zmieniony ndz paź 06, 2013 23:36 przez bruneros, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TOMASZ PLUTA
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
Imię:: Tomasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: TOMASZ PLUTA »

witaj prawdopodobnie ułamała ci sie taka rureczka (miedziana ,mosiezna albo jakas inna)co idzie a środku ośki wycieraczki
spawdzic to mozna w taki sposób ze włączasz tylnią wycieraczke popacz czy dysza od spryskiwacza obraca sie razem z ramieniem jak sie obraca to prawdopodobnie jest ułamana ta rurka
na forum jest manual jak to naprawic za pomocą chyba pustego wkładu od długopisu (szukałem teraz ale nie moge znaleść )
ja u siebie tak naprawiłem I 3 miechy juz działa
ODPOWIEDZ