taaaaaaaaaaaa do 17:00 walczyli z konikami, nie wiedzieli że tyle trzeba, musieli dołapać
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
Janek walczył z tempomatem ale nie poszło, nie wiem co jest grane, potrzebny ktoś kto ma wiedzę na ten temat,
próbował też zrobić doświetlenie zakrętów halogenami kodowanie przyjęte ale nie działa,
udało się przyciemnić światła dzienne (tryb amer) na 64%
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
ckcaddy pisze:Janek walczył z tempomatem ale nie poszło, nie wiem co jest grane, potrzebny ktoś kto ma wiedzę na ten temat,
Przyjedź jak ja będę zrobię co trzeba i będzie działało.
Pozdr
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
jeśli nie załatwię tempomatu wcześniej to jak będę w pobliżu napweno wpadnę na kawę do Łowicza
Janek nie dał rady bo było mało czasu, nawet nie było już czasu sprawdzić czy doświetlenie halogenami działa
czytam o Waszych wrażeniach i już mi ślinka cieknie... Zaczynam odkładać talary i pomyślę o kolejnym ChipSpocie tym bardziej, że mam do usunięcia ten cholerny błąd po odcięciu EGR
kolejny chip spot nie ma problemu z tym , że teraz inwencje pozostawiamy Wam forumowiczom.
Zeby było jasne co najmniej 5 aut bo zawsze jakiś okazuje sie nie sprawny i zostaje 4.
Pozdrawiam
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
minęło siedem dni od chipa, zrobiłem 900 km,
spalanie wcale nie spadło wręcz przeciwnie wzrosło o jakieś 0,5 l/100 km, nie widzę możliwości zeby spadło, teraz tym autem nie da się spokojnie jeździć, korci żeby przycisnąć ale wrażenia z jazdy są bezcenne.
Myślę, że w ciągu miesiąca ogarnę to jakoś, nauczę się jeździć to będzie się dało obiektywnie ocenić całokształt.
i jeszcze cały czas nurtujące mnie pytanie: DLACZEGO teraz to zrobiłem a nie od razu jak kupiłem caddego ? DLACZEGO tak późno ?
P.S.
proponuję założenie gdzieś nowego wątku "życie po chipie"
To może kolejny chip spot w Łowiczu? Mój brat się mocno napalił na podniesienie mocy po tym jak dowiedział się że ja już jestem po Proponuje termin na koniec października czyli 29-31.10 lub pierwszy tydzień listopada 4-8.11.
Inne terminy nie wchodzą mu w grę bo tylko wtedy będzie w Polsce. Posiada Tourana 2007r 1.9 90KM i liczy na osiągi podobne jak u Wojtka
Rozpoczynam listę chętnych (wstępnie na koniec października):
1. kml_84 - mój brat
2. ...
ckcaddy pisze:minęło siedem dni od chipa, zrobiłem 900 km,
spalanie wcale nie spadło wręcz przeciwnie wzrosło o jakieś 0,5 l/100 km, nie widzę możliwości zeby spadło, teraz tym autem nie da się spokojnie jeździć, korci żeby przycisnąć ale wrażenia z jazdy są bezcenne.
Myślę, że w ciągu miesiąca ogarnę to jakoś, nauczę się jeździć to będzie się dało obiektywnie ocenić całokształt.
i jeszcze cały czas nurtujące mnie pytanie: DLACZEGO teraz to zrobiłem a nie od razu jak kupiłem caddego ? DLACZEGO tak późno ?
P.S.
proponuję założenie gdzieś nowego wątku "życie po chipie"
Spalanie spadnie jak wrócisz do poprzedniego stylu jazdy , o co jak mniemam ciężko .