wyświetlenie pamięci Touran 2007 r

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
rambousa
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

wyświetlenie pamięci Touran 2007 r

Post autor: rambousa »

Witam wszystkich! Jak wyświetlić zawartość pamięci całkowitej zbierającej dane: czas jazdy,średnią prędkość,przebytą drogę itp.Mam turanka z pełnym fisem i kierownicą multimedialną. Ściągnąłem instrukcję obsługi ale dotyczy ona starszych modeli które mają jakieś przyciski na dżwigience wycieraczek. U mnie nie ma tam nic. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Daj zdjęcie kierownicy. Jej nazwa to multifunkcyjna. Generalnie to jest tak, że po prawej masz przycisk menu, klikasz aż dojdziesz do wyświetlania spalania, km lub innej wartości w menu MFD, potem zmieniasz strzałkami.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
witek
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: witek »

Przejdź klawiszem menu (takie okienka po prawej stronie kierownicy) aż na wyświetlaczu będzie MFD. W górnym rogu wyświetlacza pojawia się "1" (pamięć chwilowa) a potem strzałkami "góra" lub " dół" zmieniasz po kolei na spalanie chwilowe, średnie spalanie, dystans do przejechania, czas jazdy. A jak chcesz pamięć całkowitą to naciskasz "OK" i w górnym rogu wyświetlacza zmienia sią na "2" i masz odczyty z pamięci całkowitej.
Powodzenia
RobertGT
Początkujący
Auto:: 1.9 TDi, 77kW, 2009
Imię:: Robert
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Post autor: RobertGT »

Tej pamięci całkowitej "2" pewnie nie da się wyzerować przykładowo po skończeniu roku? Tak tylko pytam, bo przydałaby mi się taka możliwość.
Awatar użytkownika
wulkan
Użytkownik
Auto:: 1T2, 2.0 AZV 136KM
Imię:: Paweł
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: wulkan »

RobertGT pisze:Tej pamięci całkowitej "2" pewnie nie da się wyzerować przykładowo po skończeniu roku? Tak tylko pytam, bo przydałaby mi się taka możliwość.
Da się, jak jesteś na '2' to trzymasz kilka sekund przycisk od spodu manetki aż się wyzeruje.

'1' - wskazania wartości z aktualnej trasy
'2' - wskazania wartości od ostatniego kasowania, np. od ostatniej inspekcji olejowej lub ostatniego tankowania (wyzerowania)

rambousa nie masz na prawej manetce żadnych przycisków?! to albo nie masz pełnego FISa (kompa) albo złą manetkę ktoś wymienił...
Pozdrawiam
\.//\.//ulkan

Obrazek
Awatar użytkownika
darek8677
Użytkownik
Auto:: Touran'06BXE 105KM
Imię:: Darek

Post autor: darek8677 »

zerujesz poprzez przytrzymanie ok na kierownicy i tak po kolei wyzerujesz : spalanie,
km przejechane, czas podrozy itd ;)
ZWzPD

280<kkm;)
ODPOWIEDZ