wyświetlenie pamięci Touran 2007 r
-
rambousa
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
wyświetlenie pamięci Touran 2007 r
Witam wszystkich! Jak wyświetlić zawartość pamięci całkowitej zbierającej dane: czas jazdy,średnią prędkość,przebytą drogę itp.Mam turanka z pełnym fisem i kierownicą multimedialną. Ściągnąłem instrukcję obsługi ale dotyczy ona starszych modeli które mają jakieś przyciski na dżwigience wycieraczek. U mnie nie ma tam nic. Pozdrawiam
-
witek
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Przejdź klawiszem menu (takie okienka po prawej stronie kierownicy) aż na wyświetlaczu będzie MFD. W górnym rogu wyświetlacza pojawia się "1" (pamięć chwilowa) a potem strzałkami "góra" lub " dół" zmieniasz po kolei na spalanie chwilowe, średnie spalanie, dystans do przejechania, czas jazdy. A jak chcesz pamięć całkowitą to naciskasz "OK" i w górnym rogu wyświetlacza zmienia sią na "2" i masz odczyty z pamięci całkowitej.
Powodzenia
Powodzenia
- wulkan
- Użytkownik
- Auto:: 1T2, 2.0 AZV 136KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Da się, jak jesteś na '2' to trzymasz kilka sekund przycisk od spodu manetki aż się wyzeruje.RobertGT pisze:Tej pamięci całkowitej "2" pewnie nie da się wyzerować przykładowo po skończeniu roku? Tak tylko pytam, bo przydałaby mi się taka możliwość.
'1' - wskazania wartości z aktualnej trasy
'2' - wskazania wartości od ostatniego kasowania, np. od ostatniej inspekcji olejowej lub ostatniego tankowania (wyzerowania)
rambousa nie masz na prawej manetce żadnych przycisków?! to albo nie masz pełnego FISa (kompa) albo złą manetkę ktoś wymienił...