Witam!
Mam dwa pytanka o rns510
1.
W jakim przypadku widzimy po uruchomieniu radia ekran powitalny "welcome to volkswagen".
Ja ujrzałem go tylko raz po podpięciu radia kablami.
2.
Czy nie jest tak, ze po wejściu do auta otwierając go z pilota radio automatycznie dokonuje jakiegoś rozruchu do trybu gotowości?
Otworzyłem auto, usiadlem na fotelu nie odpalajc silnika i radia i słyszałem jak radio dwukrotnie zakręciło płyta, słychać było wentylator po czym ucichło.
Włączyłem radio ktore natychmiast sie uruchomiło bez zadnej chwili zastanowienia.
Zatem czy nie jest tak ze ekran powitalny i rozruch widzimy kiedy np radio jest wyłączone dłużej podczas jazdy albo auto było niezamkniete?
Jak to jest, a jak jest inaczej co jest w tym przypadku nie tak i dlaczego?
Ekran powitalny i tryb czuwania"stand by" rns510
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Radio/Navi po CANie jest "budzone", żeby szybciej wystartować. Sygnał jest wyzwalany np. przez otwieranie drzwi, przez ponowne zaświecenie lampki oświetlenia wnętrza, kiedy ta zgasła samoczynnie po określonym czasie.
Więc jeśli od razu włączysz radio/navi, które było uśpione, dłużej trwa uruchamianie
Więc jeśli od razu włączysz radio/navi, które było uśpione, dłużej trwa uruchamianie
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
ok Turanek. Czyli potwierdziłeś to o czym myślałem ze faktycznie to jakiś automatyczny rozruch i jest to prawidłowe działanie.
Czy zatem ekran powitalny pojawi się chyba tylko wtedy gdy odpalimy radio z totalnego uśpienia?
Bo rozumiem ze nie ma czegoś takiego jak ustawianie tego ekranu on/off?
Czy zatem ekran powitalny pojawi się chyba tylko wtedy gdy odpalimy radio z totalnego uśpienia?
Bo rozumiem ze nie ma czegoś takiego jak ustawianie tego ekranu on/off?
Pozdrawiam!