Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze 2011-2014

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

tom321, będziesz konkretnie zainteresowany to dostaniesz opłaty w cenie auta - kwestia dogadania się na miejscu :ok:

asca pisze: @admin
co to znaczy, że tapicerka z uniteda? Akurat ta tapicerka podoba mi się najbardziej :)
gdyby była taxa to przebieg byłby chyba większy... a wszystko wskazuje na to, że jest oryg.

No bo tą tapicerkę miały tylko united'y, a w 2007 ich jeszcze nie było. Ktoś dołożył wnętrze później, pytanie dlaczego? Albo fan modelu albo kombinacja ;) Poza tym united powinien mieć naklejki na drzwiach... a ma tylko jakieś "special edition" co sobie sprzedawca nakleił.
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

asca ...gratulacje :brawa:
Ładnay TOURAN i do zobaczenia na Spocie w WLkp. :piwo:
asca
Początkujący
Auto:: Touran 1,9 TDI, DSG, 2007
Imię:: Michał

Post autor: asca »

Dzięki za dobre słowo... Nie ma co teraz szukać dziury w całym, pół roku szukałem i zawsze jest jakieś ale... Jak kiedyś kupię nowego to będę miał ideał. Detale można dopracować, ważne,żeby to co trzeba było w porządku.

Czekam na jakieś info nt. zlotu, chętnie się wybiorę :)

[ Dodano: Wto Paź 15, 2013 00:14 ]
@admin

a może być united dlatego że to juz model 2008?
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

nie ma co rozwijać tematu, kolega zakupił już samochód tak że bezawaryjności życzę.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

tom321 pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=3623901858
ten to duńczyk i silnik ma 170 - cio konny a nie jak w opisie 143 KM...
asca
Początkujący
Auto:: Touran 1,9 TDI, DSG, 2007
Imię:: Michał

Post autor: asca »

w opisie jest że z niemiec a z tyłu ma naklejkę DK....
Duńskie można sprawdzić na www. Cena coś taka mała jak na highline ideał...
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

asca pisze:w opisie jest że z niemiec a z tyłu ma naklejkę DK...
tak sie robi... papiery mogą być z niemiec ale samochód z DK...
asca pisze:Cena coś taka mała jak na highline ideał...
dokładnie...
tom321
Początkujący
Imię::

Post autor: tom321 »

Dodi pisze:
asca pisze:w opisie jest że z niemiec a z tyłu ma naklejkę DK...
tak sie robi... papiery mogą być z niemiec ale samochód z DK...
asca pisze:Cena coś taka mała jak na highline ideał...
dokładnie...
Napisałem do gościa wczoraj, czekam na odpowiedź. Pewnie auto ładne ale dołożyć trzeba do tego cacucha parę tysiączków. Kurdę zawsze coś.
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

kiedyś myślałem, że można kupić ładne czyste auto w PL, prawda okazała się brutalna, każde wcześniejsze auto jakie miałem ,a trochę się przewinęło miało coś ukrytego, wszystko wychodziło po czasie od zakupu jak emocje opadły ... oczywiście można znaleźć ,ale to jak wygrana na loterii i na pewno sporo nerwów ,czasu i kasy nam przejdzie zanim to się pojawi... najłatwiej kupić w PL auta krajowe typu Fiat, ale my jako fani VW i całej grupy VAG szukając godnego, zadbanego egzemplarza patrzymy na samochody za zachodnią granicą, a tu niespodzianka - takie samo wyposażenie, przebieg, stan jak na naszym wspaniałym rynku samochodowym, a cena sporo wyższa... wnioski sam już wyciągnąłem, jeśli auto jest godne uwagi to swoje musi kosztować, nie dziwię się adminowi, że twardo trzyma cenę. Ja wybrałem opcję z wycieczką za granicę po auto i jestem zadowolony. Ten drugi touran http://allegro.pl/show_item.php?item=3623901858 już po samym nicku sprzedawcy bym sobie darował :omatko:
Awatar użytkownika
sebamak1
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 DSG
Imię:: Sebastian
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: sebamak1 »

marnon pisze:Ten drugi touran http://allegro.pl/show_item.php?item=3623901858 już po samym nicku sprzedawcy bym sobie darował

hahaha też zwróciłem na to uwagę ;)
Touran 2.0 DSG :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

na allegro więszość aut to flotowe przywiezione z DE czy też zachodniej Europy, lecz nikt nie bierze pod uwagę że te auta mają grubo ponad 200 przelotu, a to jest granica nie akceptowalna w naszym kraju.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
tom321
Początkujący
Imię::

Post autor: tom321 »

marnon pisze:kiedyś myślałem, że można kupić ładne czyste auto w PL, prawda okazała się brutalna, każde wcześniejsze auto jakie miałem ,a trochę się przewinęło miało coś ukrytego, wszystko wychodziło po czasie od zakupu jak emocje opadły ... oczywiście można znaleźć ,ale to jak wygrana na loterii i na pewno sporo nerwów ,czasu i kasy nam przejdzie zanim to się pojawi... najłatwiej kupić w PL auta krajowe typu Fiat, ale my jako fani VW i całej grupy VAG szukając godnego, zadbanego egzemplarza patrzymy na samochody za zachodnią granicą, a tu niespodzianka - takie samo wyposażenie, przebieg, stan jak na naszym wspaniałym rynku samochodowym, a cena sporo wyższa... wnioski sam już wyciągnąłem, jeśli auto jest godne uwagi to swoje musi kosztować, nie dziwię się adminowi, że twardo trzyma cenę. Ja wybrałem opcję z wycieczką za granicę po auto i jestem zadowolony. Ten drugi touran http://allegro.pl/show_item.php?item=3623901858 już po samym nicku sprzedawcy bym sobie darował :omatko:
Chyba zbyt naiwny jestem, bo jakoś w życiu nikomu nic złego nie zrobiłem. Dla takich ludzi jak ja mało miejsca jest na świecie. W totolotka też przestałem grać bo byłem jedynie sponsorem. Czyli czekam dalej na wymarzonego Turanka.
Dziękuję koledzy.
Awatar użytkownika
Chicken
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 BLS '06
Imię:: Adam
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Chicken »

Nie łam się. Nie szukaj już w PL. Ja po przeczytaniu kilku wątków, po rozmowach z użytkownikami tego forum postanowiłem dołożyć i jechać po auto za granicę. Belga, Niemcy czy Holandia. Jeszcze nie wiem.
Ale planuję wyjazd dopiero na wiosnę więc wtedy spróbuję dogadać się z kimś z forum, kto jeździ po auta.
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Chicken, dobra decyzja
Image
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

tom321 pisze:
Chyba zbyt naiwny jestem, bo jakoś w życiu nikomu nic złego nie zrobiłem. Dla takich ludzi jak ja mało miejsca jest na świecie. W totolotka też przestałem grać bo byłem jedynie sponsorem. Czyli czekam dalej na wymarzonego Turanka.
Dziękuję koledzy.
Tom321 sprawa byłaby o wiele prostsza gdyby nasi politycy w końcu wzięli się za proceder kręcenia liczników, ASO bez problemów udostępniało historię po okazaniu VINu i zakazano przywożenia złomów, które na zachodzie nie mają już prawa powrotu na drogi... ale komuś tam widocznie na tym zależy, żeby tak dalej było.

grunt to chłodna głowa, nie napalać się spokojnie wybierać, ew poprosić kogoś choćby tu admin, aki, dodi żeby dla forumowicza pomogli wybrać ładną sztukę co byś był w pełni szczęśliwy z posiadania ładnego wozu :ok: powodzenia! pamiętaj okazje to tylko w hipermarketach , dobrego samochodu ludzie nie pozbywają się byle jak i jak najszybciej.
Zablokowany