Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze 2011-2014

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

marnon, :brawa:
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
balbina76
Użytkownik
Auto:: Touareg 262KM
Imię:: Tomasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: balbina76 »

Dodi pisze:
asca pisze:w opisie jest że z niemiec a z tyłu ma naklejkę DK...
tak sie robi... papiery mogą być z niemiec ale samochód z DK...
asca pisze:Cena coś taka mała jak na highline ideał...
dokładnie...
dunczyki mają mega przebiegi i są sprzedawane przeważnie przez tureckich handlarzy w niemczech
liczniki cofane przez turkmenów
a jak przekraczają odrę to jeszcze przez naszych cwaniaczków
nasi już też jeżdzą do dani kilka komisów pod Szczecinem w Morzyczynie
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

ja tam odradzam interesowanie się samochodami z DK sprzedawanymi w DE. Jak auto nie jest od początku zarejestrowane w DE to nie ma co się nim interesować. Taki czarny Cross stoi w mobilnet auto z niemieckimi papierami ale przywiezione z Belgi gdzie nie było serwisowane.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Awatar użytkownika
pabloxxx
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,9 TDI
Imię:: Paweł
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: pabloxxx »

Panowie Touran dla kolegi, jakieś uwagi, opinie mile widziane :)
http://allegro.pl/vw-touran-1-9-tdi-bez ... 06146.html
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

Plastiki na desce wyglądają na wymieniane,bo są idealne i matowe jak nowe+ ma panel z webasto,a oryginalne webasto występowało tylko z pełnym fisem,a więc albo dołożone,albo panel wymieniony na przypadkowy,ale w super stanie ;)
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Wygląda jakby w ogóle nie był użytkowany, żadnych wytarć na kierze.

PS. Najważniejsze, że ma 12 napisów AIRBAG :haha:
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

Turanek pisze:Wygląda jakby w ogóle nie był użytkowany, żadnych wytarć na kierze.
Dziadek lekarz do kościoła jeździł w niedziele, w rękawiczkach jedwabnych..Przebieg taki duży,bo daleko kościół był :P
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

pabloxxx pisze:Panowie Touran dla kolegi, jakieś uwagi, opinie mile widziane :)
jestem ciekaw dlaczego sa pokazane 2 zdjęcia tapicerki od trendline? z tylnych siedzeń... jedno z napisem ISOFIX a drugie ze schowakami w podłodze... przecież to nie od tego samochodu...
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

pabloxxx pisze:Panowie Touran dla kolegi, jakieś uwagi, opinie mile widziane :)
może się będę powtarzał, ale wg mnie to auto nie jest warte uwagi, widać że przeszło pełne czyszczenie z wymianą plastików, myciem silnika itd - brak maty wygłuszającej maskę.

auto może być bezwypadkowe, ale przebieg już niewiarygodny, moje auto ma 190tyś i widać na kierownicy ślady użytkowania i na plastikach.

ostatnio spotkałem się z ciekawą opinią : kupując auto w PL : na auto masz 30tyś zł? kup za 20tyś zł i masz 10tyś by auto doprowadzić do stanu jaki by Cię interesował , będzie na ew. naprawy i na jakieś mody :)
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

dokładnie tak powinni robić ci którzy czekają na okazję. Podkreślę dobrego samochodu nikt wam za niską cenę nie sprzeda a to co jest na rynku to pożal się Boże.
Image
himi
Użytkownik
Auto:: Był Touran jest Jetta
Imię:: Michał
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: himi »

Czołem. Myślę powoli nad sprzedażą swojego Tourana, mało jeżdżę, głównie miasto. Mamy jeszcze jedno auto w rodzinie. Stąd pomysł sprzedaży. Nie wiem kompletnie jaką cenę wystawić.

Samochód rocznik 2003 w bardzo dobrym stanie. W 2007 roku z Niemiec z przebiegiem 90 tysięcy kilometrów. Obecnie ma dwa razy więcej. 1,9 TDI wersja 100 konna (czerwone I). Wersja chyba skandynawska, komputer, webasto, podgrzewane fotele, klimatronic. Eksploatacja na bieżąco bardzo skrupulatna, pilnowane rozrządy, olej (syntetyk Shella 15w30). Przed miesiącem czyszczona turbina, chodzi jak złoto. W lipcu po małej kolizji miejskiej (mam zdjęcia, pokazywałem w jakimś wątku na forum) wymieniona na nową chłodnica klimy i intercoolera (oryginały VW). Od wczoraj nowe wycieraczki przednie Valeo za 130 zł:) Wersja 5 osobowa. Doradzicie jak ustawiać się z ceną?
Awatar użytkownika
tomcio1600
Zaawansowany
Auto:: Touran 1.9 AVQ
Imię:: Tomasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy

Post autor: tomcio1600 »

himi pisze:Samochód rocznik 2003 w bardzo dobrym stanie. W 2007 roku z Niemiec z przebiegiem 90 tysięcy kilometrów. Obecnie ma dwa razy więcej. 1,9 TDI wersja 100 konna (czerwone I). Wersja chyba skandynawska, komputer, webasto, podgrzewane fotele, klimatronic. Eksploatacja na bieżąco bardzo skrupulatna, pilnowane rozrządy, olej (syntetyk Shella 15w30). Przed miesiącem czyszczona turbina, chodzi jak złoto. W lipcu po małej kolizji miejskiej (mam zdjęcia, pokazywałem w jakimś wątku na forum) wymieniona na nową chłodnica klimy i intercoolera (oryginały VW). Od wczoraj nowe wycieraczki przednie Valeo za 130 zł:) Wersja 5 osobowa. Doradzicie jak ustawiać się z ceną?
Jak masz wersje Highline oraz potwierdzisz przebieg to możemy się dogadać... miałbym blisko do Ciebie po auto.
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM

Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

himi pisze:
Samochód rocznik 2003 w bardzo dobrym stanie. W 2007 roku z Niemiec z przebiegiem 90 tysięcy kilometrów. Obecnie ma dwa razy więcej. 1,9 TDI wersja 100 konna (czerwone I). Wersja chyba skandynawska, komputer, webasto, podgrzewane fotele, klimatronic. Eksploatacja na bieżąco bardzo skrupulatna, pilnowane rozrządy, olej (syntetyk Shella 15w30). Przed miesiącem czyszczona turbina, chodzi jak złoto. W lipcu po małej kolizji miejskiej (mam zdjęcia, pokazywałem w jakimś wątku na forum) wymieniona na nową chłodnica klimy i intercoolera (oryginały VW). Od wczoraj nowe wycieraczki przednie Valeo za 130 zł:) Wersja 5 osobowa. Doradzicie jak ustawiać się z ceną?
Jak w miarę pewny egzemplarz to celowałbym w ok. 23-24 tys. zł.
himi
Użytkownik
Auto:: Był Touran jest Jetta
Imię:: Michał
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: himi »

To nie jest highline. Z wyposażenia tak jak opisałem : grzene fotele, radio oryginalne, klimatronic strefowy, komp, tempomat, dokupiona dojazdówka, alufelgi 16 i półroczne letnie opony, przegląd miesiąc temu, olej i komplet filtrów w lipcu, rozrząd za 30.000 km, wcześniej wymieniłem cały komplet, turbina była czyszczona kompleksowo we wrześniu. Dwa dni temu nowy akumulator za ponad 500 złotych. Zamontowałem nowy, mały wentylator chłodnicy, nowa chłodnica klimy i intercoolera (skutek małej kolizji). ,,Dzięki'' niej auto ma nowy zderzak, maskę, prawy błotnik, lekko ucierpiały, ale skoro uznano to sobie wymieniłem.Wszystko na oryginałach w serwisie VW w Lesznie robione miałem. Po stanie tego błotnika z linka TUTAJ widać, że nie był to ,,dzwon roku")''
BTW - taki mam kolor auta, bo to mój błotnik, który został po kolizji.

Jak to wszystko policzyłem to się zastanawiam, czy jest sens sprzedawać....

admin - dzięki. Auto pewne. rodzinnie jeździmy nim czwarty rok, było 3 razy w Chorwacji co jest dobrym testem. W tym roku, co ciekawe, jadący z nami kumpel z dwuletnim, pięknym Accordem musiał zaliczyć serwis. A my tradycyjnie całą trasę śpiewająco:)
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

himi, jak dbasz tak masz, moje auta też latają do Chorwacji i co tydzień do Niemiec i nie narzekam, ale pilnuję wszystkich wymian itp.
Image
Zablokowany