Johny7205 pisze:marek 1970
Do mnie przesyłka również dotarła. Wszystko super. Montaż jak tylko czas pozwoli no i foty oczywiście
Dzięki za przesyłkę i wszystkie instrukcje
Na razie kompletacja na "sucho" w domu:
Janek pamiętaj o równym rozmieszczeniu liter bo na zdjęciu z prawej OK a z lewej duży margines płytki widać nawet jak to na sucho przyłożone.Ja kleiłem tak z lewej litera T do brzegu, potem litera P z prawej od brzegu a na koniec K równo pomiędzy nimi wtedy wychodzi.
p.s. 19:30 dzisiaj czarny touran doczekał się montażu płytki TKP z karbonikiem, teraz to można robić mini zlot pod zakładem Dzisiaj dostałem 15 płytek surowych pod lakier PRZEDLIFTA
Ja przygotowuje wersje kolorystyczne - zielona, biała, czerwona i niebieska... na drugi tydzień jak będę jechał do domu na święta to będę montował swoją w chromie (na razie) i przyłożę te kolorowe... podzielę się efektem, może się komuś spodoba
Zdjęcia literek poniżej, te na samej górze są już niebieskie wzory zrobione z kartonu aby imitowały te w 3D
GioW pisze:Ja przygotowuje wersje kolorystyczne - zielona, biała, czerwona i niebieska... na drugi tydzień jak będę jechał do domu na święta to będę montował swoją w chromie (na razie) i przyłożę te kolorowe... podzielę się efektem, może się komuś spodoba
Zdjęcia literek poniżej, te na samej górze są już niebieskie wzory zrobione z kartonu aby imitowały te w 3D
Super że jak ja masz chęci pobawić się projektem
Hubert222-płytka doszła? bo chłopaki z Warszawy na drugi dzień po wysyłce dostali
na zdjęciu widać przykładowy efekt jak by płytkę pomalować na inny kolor np. pod kolor auta. Tu akurat jest czerwony podkład dla przykładu bo na to dałem czarny mat docelowo
Sprawdzałem i bez zdjęcia atrapy w polifcie się nie obędzie. Nie ma miejsca, żeby zmontować. Kolega GioW podsunął mi pomysł, żeby pomalować literki pod kolor lakieru (mam zaprawkę). Pierwsze podejście na szybko wieczorem ale efekt do bani. Na spokoju zrobię drugie podejście.
Jak będziecie malować pod kolor auta to będzie to mało widoczne.
Najlepiej jakby zostały srebrne wtedy będą się najlepiej odznaczać
Ale to Wasze auta więc zrobicie jak uważacie
LYJO pisze:Jak będziecie malować pod kolor auta to będzie to mało widoczne.
Najlepiej jakby zostały srebrne wtedy będą się najlepiej odznaczać
Ale to Wasze auta więc zrobicie jak uważacie
100% prawdy! LYJO dobrze prawi!
Też myślałem o innych kolorkach, ale karbon + srebrne napisy to jest OK!
GioW pisze:Może i srebrny jest najlepszy ale czy ktoś z Was próbował z innym kolorem tak więc poczekajmy na inne próby (np. moje) i wtedy ocenimy
Jak patrzyłem na prezentacje Twojego " czarnego" z chromowanymi dodatkami i upiększeniami to myślę , że chromowane ELEGANCKO by się prezentowały. Ale na tym polu każdy może wykazać się swoją inwencją i chwała za chęć uczestnictwa w projekcie jeży.ka dzięki za dobre słowo i cieszę się że coś mojego jeździ na CZARNYM
GioW pisze:Może i srebrny jest najlepszy ale czy ktoś z Was próbował z innym kolorem tak więc poczekajmy na inne próby (np. moje) i wtedy ocenimy
Dokładnie - poczekajmy na inne pomysły. Fakt, że srebrny będzie najlepiej widoczny na czarnym ale cóż inwencja twórcza forumowiczów to podstawa działania TKP.