Rafalgd1 pisze:Witam,
Panowie jeszcze raz proszę o pomoc ,cały czas walczę z podłaczeniem pilota bez skutku , po podłączeniu zasilania raz wciskam "Off" nastepnym razem próbuje z "On" , sprawdzałem kodowanie które wyglada nastepujaco 001112 i wskazuje na zainstalowana centralkę , może ktoś podpowie inne "triki" ?
pozdro

ten sam problem
centralka t90 + pilot t91
podłączone wg manuala
przy próbach kodowania pilota ciągle to samo - dioda na pilocie miga szybko kilka jak nie kilkadziesiąt razy na czerwono,czy wciśnie się ON czy OFF ciągle to samo
próby kodowania na wszystkie chyba sposoby,zasialnie odpięte na 5 sekund,na 10 ,na 20,naciskanie raz ON raz OFF,na zmianę,krótko ,długo,wpinanie zasilania w czasie naciskania ,odpinenie tylko "plusa" a kabel łączący z piecem zostawiony w kostce itd itp ,ciągle to samo - miga szybko dioda na czerwono.
jakieś sugestie?
kodowanie 0031012 ,przy 0001012 nie było opcji na zegarach,próbowałem też na 0021012 i 0011012,ciągle to samo.na 001012 też próbowałem.
na bieżąco po każdym odpinaniu zasilania kasowany błąd centralki jak tylko się pojawiał.innych błedów nie ma.
czy na kabelku podłączonym do pieca (odpiętym od centralki telestart)powinno być napięcie? mi pokazuje około 12V.
czy może być taka opcja że w momencie odpinania centralki od poprzedniego auta było ustawione na wietrzenie a nie grzanie i teraz jakoś całość nie chcę się zgrać?
czy może poprostu centralka jest trefna?
piec z zegarów i z panela odpala jak trzeba ,wszystko jest ok.
ma ktoś jakiś pomysł?