wymiana dwu masy
- Rafik
- Użytkownik
- Auto:: Passat 2007 2.0 140KM DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: wymiana dwu masy
a czy z samą wymianą dwumasy jest jakiś problem jak ustawiłeś tarczę ? i czy po wymianie trzeba coś regulować ?polmos pisze:Damian,ja samemu wyciągałem i wkładałem skrzynie i to dwa razy. musisz podnieśc auto na kobyłki -tak na około pół metra,żeby skrzynia wyszła pod autem jak rozczepisz,lub jesli masz kanał to tylko żeby koła ściągnąc.
ściągasz osłonę silnika,lewe koło i nadkole,filtr powietrza,akumulator z całą podstawą,najpierw odkręc półosie od mechanizmu różnicowego,potem rozrusznik i wszystkie śruby mocujace skrzynie z silnikiem,łapę od skrzyni do nadwozia.
Podkładasz lewarek pod miske olejową podnosisz troche żeby sie wszystko tak jakby"zaparło". odkręcasz poduszkę skrzyni z góry (ta pod akumulatorem),ja robiłem sam ,wiec jedną reką opuszczałem lewarek i skrzynia opuszczała się na moją ''klatę" jak bedziesz widział że skrzynia jest poniżej lewej podłużnicy to ruszasz ją na boki i powinna odskoczyc od silnika i pomału wyciągasz.mi wyciągniecie zajęło ok 2godz za drugim razem.ale lepiej miec kogoś do pomocy za pierwszym.powodzenia
TDI To Doch Idze