dla porównania malowałem ostatnio cały przedni zderzak do Yaris koszt 300zł. Zrobiony solidnie z zaprawkami, z podkładem później srebrna perła. Miałem też ofertę za 200zł ale nie ryzykowałem.
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
FreeStyle pisze:dla porównania malowałem ostatnio cały przedni zderzak do Yaris koszt 300zł. Zrobiony solidnie z zaprawkami, z podkładem później srebrna perła. Miałem też ofertę za 200zł ale nie ryzykowałem.
To jak malowany cały to o jakich zaprawkach mówisz? zawsze przy lakierowaniu daje się podkład (chyba, że kładziemy bazę na zmatowiony uprzednio stary lakier), no i nie ma czegoś takiego jak srebrna perła
Koszt u mojego zaufanego lakiernika co maluje po tzw godzinach to za żony audi a3 ( dzisiaj wlaśnie odebralem ) na dobrych farbach glasurit za 2 elementy , zderzak przod i blotnik to 370 zł . tyle mnie to kosztowalo . Farbę sam dorabialem w sklepie z lakierami w olsztynie , a elementy byly delikatnie przerysowane , tzn szkoda parkingowa . do zmatowania , delikatnego poszpachlowania itp itd . A tak normalnie 300 za element .
Krzysiek
Audi i Elektronika no i Amelka
Touran 170 koni po koksie , zmienione podswietlenie licznika na biale , dolozone bi+xenony , mfd2 + tuner MPG4 z usb ....
teraz wiem ,jezeli jeden element 200-300 ZL kosztuje ,to jednak bende tutaj dal to do lakiernika,kolegi lakiernik pracuje dla AUDI w Stuttgarcie i dobrze robie to .
Robcio pisze:Moze element 250-400zl, ale maly spojler az tyle nie powinien kosztowac...
wiesz, różnie z tym bywa... np. maska jest dużym elementem ale stosunkowo łatwo jest ja pomalować a spojler może okazać sie trudnym elementem do pomalowania pomimo małych rozmiarów czasami ( załamania, ukształtowanie itd. )
teraz wiem ,jezeli jeden element 200-300 ZL kosztuje ,to jednak bende tutaj dal to do lakiernika,kolegi lakiernik pracuje dla AUDI w Stuttgarcie i dobrze robie to .
Dzienki za pomoc wam.
jak masz taką możliwość to się nawet nie zastanawiaj bo w Polsce taniej nie zrobisz w bardzo dobrej jakości
pozdro
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Dodi pisze:wiesz, różnie z tym bywa... np. maska jest dużym elementem ale stosunkowo łatwo jest ja pomalować a spojler może okazać sie trudnym elementem do pomalowania pomimo małych rozmiarów czasami ( załamania, ukształtowanie itd. )
Byc moze, pewnie zalezy od firmy itd. Opisalem przypadek mojego spojlera na klape... nie pytalem, ale nie sadze zeby mi maske za 150zl polakierowali.
Koszt bedzie zwyczajnie rozny w roznych firmach, ale ogolnie nie sadze, zeby Siwemu oplacalo sie to lakierowac w PL.
...: Touran by Robcio :...
Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<