Od roku 2008 posiadam Tourana z 2005r. z silnikiem 1.6 FSI BLF oraz skrzynia automatyczna AG6 GXY, jak sie okazuje jest to tylko automat, a nie DSG jak wielu myli pojecia, szczerze jako laik tez dalem sie nabrac kupujac samochod uwiezylem ze to DSG, no ale jak sie nie znalem na temacie coz moglem poradzic. Do momentu kiedy pojawily sie pierwsze niepokojace dzwieki w skrzyni bylem przekonany ze mam wlasnie dsg, ale zaczalem szukac info na temat mojego wozu a przede wszystkim skrzyni okazalo sie ze to zwykly automat w nieco lempszym wydaniu. Przyznaje, ze Wasze forum jest bardzo pomocne, jest na nim wiele informacji ktore sa niezbedne.
Na forum natrafilem powiedzmy przez przypadek podczas wyszukiwania dokumentacji technicznej i wszystkiego co moze sie przydac kazdemu uzytkownikowi hobby-scie, ja np. lubie przynajmniej wiedziec duzo na temat mojego wozu nie koniecznie musze wszystko sam robic bo to raczej nie mozliwe w 100 procentach, ale powiedzmy ze co moge to staram sie sam zrobic w sposob bardzo dokladny a przede wszystkim czysty, a dokladniej robie tyle, na tyle ile pozwalaja mi moje narzedzia. Pozniej prosze znajomych o pomoc jak czegos nie mam, a na koncu jezeli czegos nie moge przeskoczyc to STACJA ASO VW. Co do stacji szcerze to ostatecznosc, ludzie ktorzy tam pracuja nie znaja sie na niczym przepraszam wiedza jak uzywac kluczy
Przepraszam, zapomnialem wspomniec, ze od jakiegos czasu jestem na CYPRZE - w Polsce ludzie w ASO sluzyli mi pomoca nawet przez telefon i jednak POLSKI EXPERT to NAPRAWDE FACHOWIEC!!! Nikt nie jest w stanie Nas przebic. Tak jak to mowia POLAK POTRAFI I CHCE COS ZAWSZE ZROBIC. I chwala Wam drodzy koledzy.