Tylne fotele - ilość miejsca

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

nemotestis pisze:Chyba najsensowniej będzie podjechać na zlot klubowiczów i najzwyczajniej przy uprzejmości ziomków przymierzyć familię.
A to najlepszy pomysł :brawa:
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

cheles pisze:
nemotestis pisze:Chyba najsensowniej będzie podjechać na zlot klubowiczów i najzwyczajniej przy uprzejmości ziomków przymierzyć familię.
A to najlepszy pomysł :brawa:
z tego co widzę jesteś z Katowic - a nasza Grupa Śląska to chyba najlepiej działająca "siatka" forumowiczów - zatem przeszkody żadnej nie ma :-)
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Post autor: Tomasz_W-wa »

Jak już chcesz Tourana to mim zdaniem tylko wersja 7-mio osobowa, dwa foteliki na tylnych skrajnych siedzeniach, córka w środku na krótszych trasach, na dłuższych trasach córka w trzecim rzędzie (będzie zadowolona, że dzieciaki jej nie przeszkadzają, nie wiem ile ma się miejsca na nogi), dzieciaki w fotelikach w drugim rzędzie siedzeń, można jeszcze z drugiego rzędu wywalić środkowy foteli i dwa pozostałem wpiąć bliżej siebie. W tedy z tyłu siedzi się jak w małym busie.
Jeżeli ktoś nie wpinał tak foteli to niech sobie zobaczy, na dłuższe trasy to świetna sprawa.

Tu masz pokazane co i jak, mówię (pisze) o wariancje pierwszym, tylko u Ciebie można jeszcze złożyć jeden fotel trzeciego rzędu i mieć miejsce na bagaże. Ale z taką rodziną jak się wyjeżdża gdzieś dalej i na kilka dni to chyba bez box dachowego się nie obędzie.

Obrazek
Obrazek

Musisz wziąć pod uwagę, że jednak Touran to mniejszy odpowiednik Sharana, żebyś później się nie wkurzał.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
jerzy.ka
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: jerzy.ka »

Touran wersja 5 miejscowa, trzy siedzenia z tyłu, trzy panie na tych siedzeniach, (rozmiary; 44-42, 42-40, 38-36). Przejazd na zakupy około 70 km, ciągły słowotok, :haha: powrót z zakupów ciągły słowotok :haha: , takich przejazdów na zakupy wiele (20 – 30 rocznie) i nigdy nie słyszałem słowa, że za mało miejsca.

Ale jak w cztery osoby maluchem do Grecji jechały. to też nie narzekały. :hahaha:
anko1973
Zaawansowany
Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: anko1973 »

ja gdybym miał wybierać teraz wybrałbym S Max'a jest jednak większy; w 3 osoby jest nawet OK ale siedzenia - oparcia nie są w ogóle wyprofilowane co czyni dłuższą jazdę męczącą - oczywiście w 2 i 3 rzędzie; o opcji 2+2+2 nie myśl nawet bo bagaże będzie musiał upychać pod nogi
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów

anko1973 jest jeszcze takie coś jak Box dachowy na bagaże.
W sierpniu wyjeżdżam nad morze z żoną i dwójką małych dzieciaków i nie wyobrażam sobie wyjazdu bez box-a dachowego, a będę miał cały bagażnik wolny (czytaj do zapakowania na bagaże).
Na szczęście mam taki box, ale nie mam belek na relingi :omatko:

Jeździłem nad morze Seatem Ibizą z jednym małym dzieckiem, a wózek zajmował cały bagażnik i dało rade, a Touranem się nie da, nie przesadzajcie.

Obrazek

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
anko1973
Zaawansowany
Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: anko1973 »

Tomasz wiadomo, że jak brakuje miejsca to można wsadzić bagażnik na dach - chciałem tylko koledze uzmysłowić że przy opcji 2+2+2 jest ciasno, nieporęcznie i niewygodnie.

i nie chodzi o to, że się nie da, da się ja w 5 osób (2+3) zrobiłem i Bałtyk i Adriatyk bez box'a i się dało ,ale:
nie chciałbym jechać jako dorosły w 2 (nie mówiąc o trzecim rzędzie)w naszym Touranie prze kilkaset km

mój najstarszy syn - kończy 4 klasę - już w 3 rzędzie nie chce jeździć bo mówi, że duszno, ciasno; w drugim tez nie bardo bo niestety ale polecy nie maja tam dobrego podparcia, 2-3 godziny ok ale dłużej juz jest ciężko wysiedzieć, a trasa nad Adriatyk moze już być bardzo męcząca

wiadomo ,ze kiedys ludzie jeździli maluchami i było OK; ale skoro kolega sie pyta to pisze co uważam

najlepij jak odziwedzi grupę śląską na spocie popatrzy sobie przymierzy porówna z S maxem i niech wybiera co mu pasuje
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów

anko1973 w 100% zgadzam się z Tobą. Dlatego i ja wcześniej pisałem, żeby dobrze przemyślał sprawę zakupu Tourana. Tak jak mówisz (piszesz) niech podjedzie na jakiś zlot i sobie dokładnie obejrzy autko, również przecież można zrobić różne rozmieszczenie siedzeń.
A później niech podjedzie do jakiegoś autokomisu gdzie stoi S-Max i porówna dwa autka.
Co innego jest widzieć samochody na komputerze, a co innego na własne oczy.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

Witam jeżeli chodzi o trzeci rząd dziwne że producent nie pomyślał o uchylanych oknach tam jest naprawdę duszno jak dla dziecka.Przydał by się nawiew klimy w ostatnim rzędzie bo z przodu chłodno :ok: ,środek jeszcze leci :oki: chłodek no a tył :? masakra a foteliki bym ułożył w drugim rzędzie bo bokach a na środek podkładkę dla dziecka wtedy można sobie fotel środkowy ustawić prawie na leżąco
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Podam przykład, że w Touranie jest duuużo miejsca. Nie obrażając nikogo :brawa:
Załączniki
turi.jpg
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
nastula
Początkujący
Auto:: Cross BMM, 2007r
Imię:: Maniek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Tylne fotele - ilość miejsca

Post autor: nastula »

podepnę się ze swoim pytaniem, czy fotele w drugim rzędzie mają możliwość stopniowania pochyłu oparć czy przewidziany jest tylko jeden kąt?
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

nastula pisze:podepnę się ze swoim pytaniem, czy fotele w drugim rzędzie mają możliwość stopniowania pochyłu oparć czy przewidziany jest tylko jeden kąt?
mają stopniowanie... lecz najwiecej pola manewru ma tylko środkowy fotel... skrajne maja ograniczone stopniowanie ze wzgledu na plastiki ścian bocznych bagażnika...
Awatar użytkownika
nastula
Początkujący
Auto:: Cross BMM, 2007r
Imię:: Maniek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: nastula »

jeszcze podpytam, to standard czy dotyczy pewnych wersji lub roczników ?
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

nastula pisze:jeszcze podpytam, to standard czy dotyczy pewnych wersji lub roczników ?
standard... fotele w drugim rzędzie we wszystkich tuoranach są takie same...
ODPOWIEDZ