Akumulatory w Waszych autkach. Jaka pojemność, moc itd?
- żółwik
- Użytkownik
- Auto:: turek na YETI 4x4
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
pytanie źle zadane
ile lat i w jakich warunkach eksploatowany / garaż-ciepły-zimny/ /chmurka / krótkie -długie odcinki eksploatacyjne /
tak najogólniej
w moim 5lat pod chmurką krótkie odcinki czasami jak temp spada poniżej 10 w ciągu dnia a w nocy jeszcze niżej przez kilka dni to trzeba go wspomóc bo słabnie / centra plus /
ile lat i w jakich warunkach eksploatowany / garaż-ciepły-zimny/ /chmurka / krótkie -długie odcinki eksploatacyjne /
tak najogólniej
w moim 5lat pod chmurką krótkie odcinki czasami jak temp spada poniżej 10 w ciągu dnia a w nocy jeszcze niżej przez kilka dni to trzeba go wspomóc bo słabnie / centra plus /
-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Ja, tez krótkie odcinki ,i zimny garaż, tylko najważniejsza rzecz to nie dopuścić do rozladowania, ja raz na jakiś czas profilaktycznie go podladuje ,a poźniej doładowuje prądem wyrownawczym,choć nigdy nie miałem objawiu że jest rozładowany...
A zwlaszcza jak robie moda, to muzza dlugo gra
A zwlaszcza jak robie moda, to muzza dlugo gra

Ostatnio zmieniony czw paź 24, 2013 21:06 przez lock00, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcelid
- ____________________
- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
żółwik, dobrze zadane napisał ile lat i nie wierze że wraca do domu i zapina drzwi od garażu także ... zawsze nałapie zimna
, a i pewnie tak jak każdy normalny użytkownik używa do życia czyli jeździ tu i tam, dłuższe i krótsze przejazdy
, a Centra zawsze mi się podobała bo 'fajna' i szybka do wymiany ... a przy mojej pracy to max 3 roki i lipa.

Re: jakie macie akumulatory parametry
Witam
Pochwalę się, a tak na prawdę pochwalę fabryczną Vartę 72Ah. Touran wyjechał z salonu 11.2003, stoi pod chmurką, jeździ głównie po mieście (w lato, w weekend dodatkowo 150-200 km), akum do wczoraj nigdy nie doładowywany. Rewelacja ! Nowa Varta 77Ah/780A już zamówiona.
Pochwalę się, a tak na prawdę pochwalę fabryczną Vartę 72Ah. Touran wyjechał z salonu 11.2003, stoi pod chmurką, jeździ głównie po mieście (w lato, w weekend dodatkowo 150-200 km), akum do wczoraj nigdy nie doładowywany. Rewelacja ! Nowa Varta 77Ah/780A już zamówiona.
- markoos
- Początkujący
- Auto:: Touran MY2006 1.9 TDI BKC
- Imię:: Marek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Witam, niedlugo czeka mnie wymiana akumulatora, fabryczna Varta ma numer 1J0 915 105 AD, 61Ah 540A EN, nowy bedzie kupiony u dealera, jednak chcialbym aby mial troche lepsze parametry, czy ktorys z kolegow moglby sprawdzic w etka(?), jakie sa inne lepsze dostepne akumulatory (numer czesci) do mojego auta, z gory dziekuje.
M.
M.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Zapytam w jakiej kwocie?markoos pisze:nowy bedzie kupiony u dealera,

Nie lepiej do normalnego sklepu?
Nr 000915105DG mocniejszy 72AH
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Ja właśnie kupiłem taki:
Akumulator Bosch S4 0.092.S40.080 S40 08 278x175x190 74Ah, 680A, L-
i dałem za niego 345 zeta z przesyłką - mam nadzieję, że dobra cena i dobry wybór
chyba najmocniejszy jaki się zmieści w te małe skrzynki 
Akumulator Bosch S4 0.092.S40.080 S40 08 278x175x190 74Ah, 680A, L-
i dałem za niego 345 zeta z przesyłką - mam nadzieję, że dobra cena i dobry wybór

Już nie Touran
ale Sharan...

- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
ja zanabyłem drogą kupna VOLTMASTER - za radą kolegi jeżu ( kupiony u niego z montażem i pomiarami). Poprzedni dostałem w aucie i służył mi 3 lata ale już dogorywał. Auto nocki w garażu nieogrzewanym, dni pod chmurką, dziennie 60 km przez wioski do miasta.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol