DSG-tryb awaryjny!!!
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
kolego MajewscyFamily zerknij na link i znajdz oddzial w swojej okolicy ja juz korzystalem z ich uslug i moge polecic. http://www.midparts.pl/MajewscyFamily pisze:No tak ale to jednak serwis!A nie jakiś tam warsztat u Pana Władka!!!
- MajewscyFamily
- Początkujący
- Auto:: Vw Touran,1.9TDI,2009rok
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 7 razy
No faktycznie firma konkretna ale to jednak Kraków troszkę kilometrów tam mam!!!Ale dzięki za info
[ Dodano: Nie Wrz 08, 2013 11:56 ]
Problemem nie była skrzynia biegów!Po oględzinach w serwisie okazało się że poziom oleju w skrzyni jest idealny,machatronik okey-po podłączeniu do komputera były zapisane dwa błędy dotyczące sprzęgła!Sprzęgło zaczyna ślizgac i dlatego skrzynia nie potrafi dobrze przerzucic biegu-niestety w najbliższym czasie muszę je wymienic-koszt 3 tyś(nie w ASO oczywiście)

[ Dodano: Nie Wrz 08, 2013 11:56 ]
Problemem nie była skrzynia biegów!Po oględzinach w serwisie okazało się że poziom oleju w skrzyni jest idealny,machatronik okey-po podłączeniu do komputera były zapisane dwa błędy dotyczące sprzęgła!Sprzęgło zaczyna ślizgac i dlatego skrzynia nie potrafi dobrze przerzucic biegu-niestety w najbliższym czasie muszę je wymienic-koszt 3 tyś(nie w ASO oczywiście)
Nie ważne ile na liczniku - ważne ile na zbiorniku 

-
- Początkujący
- Auto:: 1T, 1.9, 2005
- Imię:: Maciej
Witam
Ostatnio pewien mechanik powiedział mi że mam do wymiany dwumasę. Okazało się że nie było to sprzęgło ale i tak ruszyłem temat i poszperałem trochę.
Za nowe sprzęgło LUK kpl. w sklepie koleś mi wyliczył ok 1600zł +-.
Parę znajomych regenerowało koło dwumasowe i wszyscy w jednej firmie w zachodniopomorskim gdzieś w Gąskach ( nazwy nie pamiętam ). Koszt regeneracji to ok 500 - 600 zł z gwarancja ( chyba roczna ) - robią to na miejscu jak i wysyłkowo. Zadzwoniłem i właściciel powiedział mi tak:
W DSG siedzi na 99% LUK, Sachsa się nie regeneruje, co do manualnych skrzyń to jak najbardziej robią, ale DSG od jakiegoś czasu zaprzestali, ponieważ nie przejeżdżały okresu gwarancyjnego.
Ostatnio pewien mechanik powiedział mi że mam do wymiany dwumasę. Okazało się że nie było to sprzęgło ale i tak ruszyłem temat i poszperałem trochę.
Za nowe sprzęgło LUK kpl. w sklepie koleś mi wyliczył ok 1600zł +-.
Parę znajomych regenerowało koło dwumasowe i wszyscy w jednej firmie w zachodniopomorskim gdzieś w Gąskach ( nazwy nie pamiętam ). Koszt regeneracji to ok 500 - 600 zł z gwarancja ( chyba roczna ) - robią to na miejscu jak i wysyłkowo. Zadzwoniłem i właściciel powiedział mi tak:
W DSG siedzi na 99% LUK, Sachsa się nie regeneruje, co do manualnych skrzyń to jak najbardziej robią, ale DSG od jakiegoś czasu zaprzestali, ponieważ nie przejeżdżały okresu gwarancyjnego.
- MajewscyFamily
- Początkujący
- Auto:: Vw Touran,1.9TDI,2009rok
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 7 razy
Nie pamiętam tych błędów ale mogę się dowiedziec jak były opisane-sprzęgło będę robił tak jak wszystko w moim vw u Rafała Hernika-warsztat ma w Skoczowie przy głównej drodze na Pogórze oto link : http://panoramafirm.pl/%C5%9Bl%C4%85ski ... t.html#tab
Nie ważne ile na liczniku - ważne ile na zbiorniku 

-
- Początkujący
- Auto:: 1.9 TDi, 77kW, 2009
- Imię:: Robert
- Podziękował: 2 razy
- Kontakt:
Re: DSG-tryb awaryjny!!!
Ja właśnie tydzień temu wymieniałem mechatronic w DSG. I to w ASO. Niestety, jeden jedyny spec od automatów w regionie (przynajmniej znany mi) nie dał rady. Tzn. pewnie by dał, ale w ASO mam przynajmniej gwarancję.