DSG-tryb awaryjny!!!

Problemy dotyczące manualnych skrzyń biegów, a także DSG.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 677 razy

Post autor: jeżu »

MajewscyFamily, Dlatego poszukaj warsztatu, który TYLKO specjalizuje się w naprawach skrzyń dwusprzęgłowych lub automatycznych a nie oddawać w pierwsze lepsze ASO. :)
rafi
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: rafi »

MajewscyFamily pisze:No tak ale to jednak serwis!A nie jakiś tam warsztat u Pana Władka!!!
kolego MajewscyFamily zerknij na link i znajdz oddzial w swojej okolicy ja juz korzystalem z ich uslug i moge polecic. http://www.midparts.pl/
VW Touran 1,9 TDI 2005r. DSG
Obrazek
Awatar użytkownika
MajewscyFamily
Początkujący
Auto:: Vw Touran,1.9TDI,2009rok
Imię:: Rafał
Podziękował: 7 razy

Post autor: MajewscyFamily »

No faktycznie firma konkretna ale to jednak Kraków troszkę kilometrów tam mam!!!Ale dzięki za info :)

[ Dodano: Nie Wrz 08, 2013 11:56 ]
Problemem nie była skrzynia biegów!Po oględzinach w serwisie okazało się że poziom oleju w skrzyni jest idealny,machatronik okey-po podłączeniu do komputera były zapisane dwa błędy dotyczące sprzęgła!Sprzęgło zaczyna ślizgac i dlatego skrzynia nie potrafi dobrze przerzucic biegu-niestety w najbliższym czasie muszę je wymienic-koszt 3 tyś(nie w ASO oczywiście)
Nie ważne ile na liczniku - ważne ile na zbiorniku :)
dudikow
Początkujący
Auto:: 1T, 1.9, 2005
Imię:: Maciej

Post autor: dudikow »

Witam
Ostatnio pewien mechanik powiedział mi że mam do wymiany dwumasę. Okazało się że nie było to sprzęgło ale i tak ruszyłem temat i poszperałem trochę.
Za nowe sprzęgło LUK kpl. w sklepie koleś mi wyliczył ok 1600zł +-.
Parę znajomych regenerowało koło dwumasowe i wszyscy w jednej firmie w zachodniopomorskim gdzieś w Gąskach ( nazwy nie pamiętam ). Koszt regeneracji to ok 500 - 600 zł z gwarancja ( chyba roczna ) - robią to na miejscu jak i wysyłkowo. Zadzwoniłem i właściciel powiedział mi tak:
W DSG siedzi na 99% LUK, Sachsa się nie regeneruje, co do manualnych skrzyń to jak najbardziej robią, ale DSG od jakiegoś czasu zaprzestali, ponieważ nie przejeżdżały okresu gwarancyjnego.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów

MajewscyFamily pisze:Sprzęgło zaczyna ślizgac i dlatego skrzynia nie potrafi dobrze przerzucic biegu-niestety w najbliższym czasie muszę je wymienic-koszt 3 tyś(nie w ASO oczywiście)
Możesz napisać jakie były błędy i gdzie będziesz robił "sprzęgło" ?
Awatar użytkownika
MajewscyFamily
Początkujący
Auto:: Vw Touran,1.9TDI,2009rok
Imię:: Rafał
Podziękował: 7 razy

Post autor: MajewscyFamily »

Nie pamiętam tych błędów ale mogę się dowiedziec jak były opisane-sprzęgło będę robił tak jak wszystko w moim vw u Rafała Hernika-warsztat ma w Skoczowie przy głównej drodze na Pogórze oto link : http://panoramafirm.pl/%C5%9Bl%C4%85ski ... t.html#tab
Nie ważne ile na liczniku - ważne ile na zbiorniku :)
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów

MajewscyFamily, Sprzęgło jest mokre wielkopłytowe w przypadku DSG. (około 2300zł w Aso), mechatroniką też się zajmuje?

P.S. Błędy spisz jak możesz...
RobertGT
Początkujący
Auto:: 1.9 TDi, 77kW, 2009
Imię:: Robert
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Re: DSG-tryb awaryjny!!!

Post autor: RobertGT »

Ja właśnie tydzień temu wymieniałem mechatronic w DSG. I to w ASO. Niestety, jeden jedyny spec od automatów w regionie (przynajmniej znany mi) nie dał rady. Tzn. pewnie by dał, ale w ASO mam przynajmniej gwarancję.
ODPOWIEDZ