Proponuję założenie działu warsztat, w którym umieszczane będą wszystkie naprawy od drobnych po bardziej zaawansowane, każdy kto nie czuje się na siłach, żeby zrobić coś samemu, będzie mógł chociaż zobaczyć na czym polega chociaż (niby prosta) wymiana klocków i tarcz hamulcowych, na co zwrócić uwagę. Funkcjonuje teraz fajny spis modów i pewnie tak samo mógłby funkcjonować spis napraw.
Dodatkowo proponuję podział forum na modele tourana.
Uruchomienie działu WARSZTAT
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: Uruchomienie działu WARSZTAT
Czyli coś w stylu "Warsztat podstawowe naprawy"? Musimy odróżnić nazwijmy to zakres prac typowych od modyfikacji.czenia pisze:Proponuję założenie działu warsztat, w którym umieszczane będą wszystkie naprawy od drobnych po bardziej zaawansowane, każdy kto nie czuje się na siłach, żeby zrobić coś samemu, będzie mógł chociaż zobaczyć na czym polega chociaż (niby prosta) wymiana klocków i tarcz hamulcowych, na co zwrócić uwagę.
Czy w tych działach miałyby być tematy specyficzne tylko i wyłącznie dla danego modelu?czenia pisze:Dodatkowo proponuję podział forum na modele tourana.
Zastanawiam się czy mamy aż tak dużo takich wątków...
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2,0AZV 2003
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 6 razy
Re: Uruchomienie działu WARSZTAT
Jeśli chodzi o dział to mógłby to być osobny dział, bo z tego co widzę to niektóre naprawy są jako mody, a dla mnie mod różni się od naprawy (wspomniana wcześniej wymiana hamulca- naprawa vs. montaż przodu po lifcie- modyfikacja) mógłby powstać również spis napraw jakie forumowicze będą dodawać (tak jak teraz jest fajny spis modów).
"Czy w tych działach miałyby być tematy specyficzne tylko i wyłącznie dla danego modelu?
Zastanawiam się czy mamy aż tak dużo takich wątków..."
Tutaj już bardziej chodziło mi o zawężenie poszukiwań np. kiedy nowy forumowicz (taki jak ja) głodny wiedzy o swoim aucie czyta czasami kilka postów jak się później okazuje nie o swoim samochodzie. Jeżeli chodzi o ilość wątków to rzeczywiście nie jest ich zbyt wiele, ale to forum z tego co widzę ma charakter rozwojowy i zapewne przybędzie nowych forumowiczów, a zarazem modeli Touranków
Zakładając ten temat poczułem się jakbym "wchodził w butach w czyjeś życie" jednak wierzę, że zostało to odebrane jako propozycja, a nie malkontenctwo
"Czy w tych działach miałyby być tematy specyficzne tylko i wyłącznie dla danego modelu?
Zastanawiam się czy mamy aż tak dużo takich wątków..."
Tutaj już bardziej chodziło mi o zawężenie poszukiwań np. kiedy nowy forumowicz (taki jak ja) głodny wiedzy o swoim aucie czyta czasami kilka postów jak się później okazuje nie o swoim samochodzie. Jeżeli chodzi o ilość wątków to rzeczywiście nie jest ich zbyt wiele, ale to forum z tego co widzę ma charakter rozwojowy i zapewne przybędzie nowych forumowiczów, a zarazem modeli Touranków

Zakładając ten temat poczułem się jakbym "wchodził w butach w czyjeś życie" jednak wierzę, że zostało to odebrane jako propozycja, a nie malkontenctwo