Za ile nówka ?
- Królewna
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI 177KM 2013
- Imię:: Królewna
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Re: Za ile nówka ?
Tomix, wcale sie nie bulwersuję, ale:
1. Słowo prestiż ma dość jednoznaczne znaczenie i wydźwięk.
2. Rzeczy to tylko rzeczy- o niczym nie świadczą. Mają służyć. Płaszcz ma być ciepły a buty wygodne. Kupiłam nowego Tourana, bo po długiej analizie tak wybrałam, a jak sam piszesz, przy takiej kasie mogłam wybrać właściwie cokolwiek. Ale poza niezaprzeczalnymi zaletami Tourana, które wyżej wymieniłeś, ma jeszcze jedną: nie gryzie tak w oczy potencjalnych zazdrośników! No bo gdybym kupiła nową Q5-tkę, to byś mi jednak bardziej zazdrościł, nie?
2. Rzeczy to tylko rzeczy- o niczym nie świadczą. Mają służyć. Płaszcz ma być ciepły a buty wygodne. Kupiłam nowego Tourana, bo po długiej analizie tak wybrałam, a jak sam piszesz, przy takiej kasie mogłam wybrać właściwie cokolwiek. Ale poza niezaprzeczalnymi zaletami Tourana, które wyżej wymieniłeś, ma jeszcze jedną: nie gryzie tak w oczy potencjalnych zazdrośników! No bo gdybym kupiła nową Q5-tkę, to byś mi jednak bardziej zazdrościł, nie?
- Chicken
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 BLS '06
- Imię:: Adam
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
To jest niezaprzeczalna zaleta(...)ma jeszcze jedną: nie gryzie tak w oczy potencjalnych zazdrośników! No bo gdybym kupiła nową Q5-tkę, to byś mi jednak bardziej zazdrościł, nie?
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
czesc, akurat ja takiego charakteru nie mam, moj sasiad ma taki charakter mam z niego kino zawsze, a skad on to ma, on cos musi kombinowac, ale jak, kiedy itp hehehehe. Jak bys kupila Q5 to jestem u ciebie juz dzis heheheh , o do Katowic ladna droga . PozdrawiamKrólewna pisze:Tomix, wcale sie nie bulwersuję, ale:
-
himi
- Użytkownik
- Auto:: Był Touran jest Jetta
- Imię:: Michał
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ależ wsiedliście na chłopa. Tak już jest, że Audi to auto plasowane w klasie premium, tak jest już już. To pewnie miał na myśli. W dość powszechnym odczuciu samochód klasy Audi A6, czy nawet A4 pewnie, uchodzi za auto prestiżowe. Touran to taki rodzinniak i tak jest postrzegany. Bez względu na to, czy ktoś się będzie z tego powodu bulwersował, czy nie:)
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
- Królewna
- Przeglądacz
No i super! Więc jak Pan Prezes potrzebuje od czasu do czasu przewieźć innego Pana Prezesa na skórze ecru, to kupuje audicę albo innego lexusa. I auto jest dla niego użyteczne. A ja od czasu do czasu wożę 4 dorosłe osoby z kompletem sprzętu nurkowego albo narciarskiego albo rowerowego i tutaj Turek bije audicę na głowę. I tyle!
-
himi
- Użytkownik
- Auto:: Był Touran jest Jetta
- Imię:: Michał
Ale czy ktoś z tym polemizował? Chcesz wyraźnie uznać Twój nowy zakup za limuzynę:)
Był Touran 1,9 TDI
- Królewna
- Przeglądacz
Eeee. Po prostu kupiłam nowe auto do jeżdżenia 
Gdybym chciała limuzynę, kupiłabym limuzynę. Na szczęście jestem sama sobie prezesem, więc jeżdżę czym chcę
Gdybym chciała limuzynę, kupiłabym limuzynę. Na szczęście jestem sama sobie prezesem, więc jeżdżę czym chcę
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
ale wiecie co? to Q5 jest możne prestiżowe ale brzydkie jak multipla albo matrix (od pinifariny)
ale jak by się ktoś chciał pozbyć to mogę przygarnąć.
- Królewna
- Przeglądacz
Jasne, jasne! Śliczna jest! Tylko trochę się boję smutnych ABSów (dla niezorientowanych dodam: ASB=Absolutny Brak Szyi). Póki co, nie mam pozwolenia na broń 
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Q5 jak Qpa, jaki prestiż??. Takie Q7 dla ubogich. To tak jakby kupić Subaru Imprezę 1,5 z rzędowym silnikiem 107 KM. Powiadam qupa. Prestiż to jest w Bentley'u albo Maybach'u.
Dajcie sobie spokój, czy to ważne jakiej kto nomenklatury używa. Ważne aby użytkownik był szczęśliwy. Touran fajne wozidło, ale to jednak kompakt z podniesionym dachem - na kapelusz.
Królewna zazdrościmy nowiutkiego auta.
Dajcie sobie spokój, czy to ważne jakiej kto nomenklatury używa. Ważne aby użytkownik był szczęśliwy. Touran fajne wozidło, ale to jednak kompakt z podniesionym dachem - na kapelusz.
Królewna zazdrościmy nowiutkiego auta.
Szukajcie a znajdziecie.
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Tak pod temat:
Kolega wczoraj na fejsa wrzucił:
"Jeżeli uważasz, że nikt Cię nie chce - pomyśl, że Multiplę też ktoś kupuje."
A moje zdanie jest takie:
Jeżeli lubisz dłubać i cieszyć się każdą rzeczą jaka uda się dołożyć do samochodu, lepiej kupić jakąś używkę choćby '11-12 i za duże mniejsze pieniądze z pomocą Forum (Forowiczów) zrobić wypas.
A nówka wiadomo, to zawsze nówka...
Pozdrówka przy okazji dla wiernych Forowiczów!

Kolega wczoraj na fejsa wrzucił:
"Jeżeli uważasz, że nikt Cię nie chce - pomyśl, że Multiplę też ktoś kupuje."
A moje zdanie jest takie:
Jeżeli lubisz dłubać i cieszyć się każdą rzeczą jaka uda się dołożyć do samochodu, lepiej kupić jakąś używkę choćby '11-12 i za duże mniejsze pieniądze z pomocą Forum (Forowiczów) zrobić wypas.
A nówka wiadomo, to zawsze nówka...
Pozdrówka przy okazji dla wiernych Forowiczów!
- transporter0
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9TDI BXE 2009
- Imię:: Marcin
Wszystko zależy ile autor robi kilometrów rocznie i jak długo trzyma auta. Wiadomo jak robi się dużo kilometrów rocznie warto kupić nówkę, mieć gwarancję i spokój. Tak samo z długością użytkowania jeżeli ma być to zakup na kilka ładnych lat to wtedy utrata wartości nie boli aż tak bardzo. Osobiście robię swoim autem mało kilometrów (do 10kkm na rok) i trzymam auta (oprócz Laleczki bo ta zostanie chyba na dożywocie
) maksimum dwa lata więc nówka nie wchodzi w grę. Lubię często zmieniać auta i to nie koniecznie na nowsze. Mogę zmienić auto z 2010 roku na 2000 byleby tylko dawało mi frajdę z jazdy 
Turek 1.9TDI '09 i BMW e61 520dA LCI 2010
-
grzegomir
- Użytkownik
- Auto:: Touran BKC 2004
- Imię:: grzesiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
kurcze każdy się mierzy na swoje potrzeby... jeden potrzebuje albo lubi auta wystawne typu audi merc itd. a drugi szuka auta praktycznego... mam auto wystawne z dupy wyjęte nie wygodne nie praktyczne w zimę nie pojedzie zdjęcie dodam i mam tourana kurcze wygodnie wysoko mieści się 5 osób i bagaż... a no i mam bmke hymm nie wiem co powiedzieć samochód do robienia kilometrów dobrze się prowadzi super na zakrętach ale touran był marzeniem i jest samochód do jazdy do teściów rodziców i na wakacje...
zdjęcie auta nie praktycznego
zdjęcie auta nie praktycznego
grzegomir