Witam,
VAG sypną mi błąd 16502 - Geber fuer Kuehlmitteltemp. - G62 Signal zu gross
poczytałem i doszedłem do wniosku, że chcę wymienić czujnik G62 ale pojawia się problem nie wiem dokładnie gdzie on jest.
Zrobiłem dwa zdjęcia i będę wdzięczny za potwierdzenie czy to co oznaczyłem na zdjęciach to jest właśnie ten czujnik:
Aby się do niego dostać rozumiem, że muszę odkręcić filtr powietrza plus zdjąć rury doprowadzające powietrze? Czy coś jeszcze? Co powinienem dokupić sam czujnik czy plus oring i zabezpieczenie?
elenium115 pisze:Aby się do niego dostać rozumiem, że muszę odkręcić filtr powietrza plus zdjąć rury doprowadzające powietrze? Czy coś jeszcze? Co powinienem dokupić sam czujnik czy plus oring i zabezpieczenie?
Dokładnie oring to podstawa zabezpieczenie niekoniecznie.... (choć i tak grosze kosztuje)
Szmata na skrzynię pod czujnik. Przygotowany nowy czujnik z przesmarowanym płynem oringiem. Odbezpieczamy,przygotowujemy sie do szybkiej zamiany.Wyciagamy stary(płyn zaczyna lecieć) i szybko wkładamy nowy. Zakładamy zabezpieczenie. Ewentualnie dolewamy płynu( u mnie nie było konieczności,bo moze uciekło mi z 30-50ml.)