Odkopię już mega zakurzony wątek;).
Tak się zastanawiam jak uruchomić to ustrojstwo..
Mam fabryczny uchwyt, bez żadnego adaptera. Na kierownicy pusto- duży fis i RNS300.
Czy coś takiego wystarczy, żeby mój samsung(android) połączył się po bt? : http://allegro.pl/vw-bluetooth-adapter- ... 95584.html
Chodzi o to, że nawet nie wiem czy ten uchwyt działa... Może nie mam w ogóle centrali ?
pod siedzeniem pasażera mam 2 schowki, żadnego modułu nie widzę..
Czy ktoś mógłby mi jakoś nakreślić jak co z czym?
Jest zestaw od SKody / Seat który nie ma rSAP i gdy telefon dzwoni mozna odebrac z Multifunkcji bądz z telefonu. Taki zestaw mozna trafic za 200zł i jest całkiem fajny. Mam taki u siebie. Gdyby ktoś chciał, mogę zalatwic bo jeden mój kolega kupił i z braku czasu nie zainstalował przez rok ponad. Zestaw nie wyswietla nic na radiu / navi, prócz TELEFON gdy jest połaczenie, wycisza radio, a jak ma się pełny FIS to mozna obsługiwac wszystko z zegarów (ksiązka, odbieranie, wybieranie, i wybieranie głosowe)
Tu przykład z wybierania głosowego - tez mój
Ja mam coś takiego jak pokazał przedmówca. Pytanie jest takie czy do tego dostane jakiś adapter pod nokie 6300 ? Czy muszę kupować ten adapter bt za 600 zł ?
Uchwyt tez nie jest tani za rok zmienisz telefon i kolejny uchwyt. Jesli jednak masz juz taki uchwyt na desce masz duze szanse ze masz centralke BT. Najlepiej zapodaj autoscan i bedzie wiadomo. VW na początku ich stosowania skupił się na uchwytwach - nie wiedząc czemu, jednak okazuje się ze centralki są w większosci przypadków juz z BT ale zakodowane na prace po "kablu"
a orientujecie się może gdzie znajduje się centralka od telefonu ? Pod siedzeniem pasażera mam 2 schowki. Nic tam nie widzę.. Dobrze szukam ?
spacewalker - maila odbierz:) , bo jeśli mam centralke (uchywt taki jak pokazales na focie) to chętnie kopiłbym to coś od Twojego kumpla .
Pozdrawiam
Do zdjecia fotel pasażera i szuflada pod fotelem
Centralka siedzi po podłogą. Podłoga jest lekko nacieta tak by mozna było ją otworzyc.
jesli masz centralke 2 generacji to nie musisz prawdopodbnie nic szukac juz, wystarczy przekodowac. 1gen centralki były montowane do 2006,
spacewalker pisze:Jesli uda się przekodowac to juz nic nie musisz kupowac. Wszystko powinno byc na FIS-ie
No i to byłoby coś pięknego.. Jak poznam czy można tak zrobić ? Oj kabelek chyba będzie trzeba wcześniej kupić niż myślałem..
Czy takim zrobię ten motyw z telefonem? : http://www.e-service.info.pl/VAG002.html