Kolejny problem jaki mam to elektryczna szyba.
Szyba po naciśnięciu przycisku "w dół" nie reaguje, jednak jak dotkniemy szyby "zsuwa" się na dół.
Kiedy naciskam przysik do góry (zamknij szybę) zamyka się normalnie.
O co tutaj chodzi ? znajomy mówi że to jakiś moduł komforu, ale ja jestem zielony w tej kwestii
Sama się opuszcza czy opuszcza ją silniczek - słychac czy pracuje czy po prostu szyba opada, tak czy owak do zdjęcia jest boczek i mechanizm szyby. Jesli chcesz juz obstawiac czy to moduł komfortu czy nie, to zacznij od diagnostyki. Na tyle lat ile w VW siedze to prócz Passatów B5 itp gdzie komfort zalewał się woda bo był pod podłoga nie padały juz komforty.
Tez takie coś miałem i raptem spadła musiałem kupić zestaw naprawczy dobrze ze miałem gdzie zaparkować żeby był deszcz lub śnieg bym miał . A na noc nie zostawił bym samochodu bez szyby. Tak wiec nie ignoruj tego . A do tego robiłem tak jak ty myślałem ze to coś z programem zamykałem otwierałem i linki się zmieliły .
Jakieś pół roku temu walczyłem z tylną szybą, u mnie było tak jak to opisałeś...
Tam są takie "łapki" które trzymają szybę, możliwe że one puściły.
W moim przypadku obeszło się bez ściągania blachy Przez taki okrągły otwór to zaczepiłem.