Mam pytanie a co z siedmnio stopniową skrzynią DSG tzw. suchą co w niej podlega wymianie czy absolutnie jest bez obsługowa?Wydaje mi się że skoro pracuje to trzeba serwisować tylko co podlega zużyciu i wymianie jakie elementy
Z góry dziękuje Robert.
Panowie napiszcie coś na ten temat.Proszę.
Skrzynia biegów „0AM” posiada 2 obiegi oleju. Jedno napełnianie olejem przeznaczone jest dla kół i wałków (1,7 l oleju przekładniowego -G 052 171-). Drugie napełnianie olejem przeznaczone jest dla jednostki Mechatronik skrzyni biegów z podwójnym sprzęgłem -J743- (1 l oleju do centralnego układu hydraulicznego i oleju do przekładni kierowniczej ze wspomaganiem -G 004 000-). Oleju przekładniowego nie wymienia się.
tzn w przekładni oleju nie wymienia się pozatym reszta podlega wymianie??Pytam bo skrzynia zaczeła mi przeciągać tzn.np. na 5 skaczą obroty zaczyna się od 2,5t potem 2,8t do 3t no i wrzuca 6 tak jak by sprzęgło się ślizgało o potem łapało czytałem coś o pół sprzęgłach biegów parzystych i nie parzystych że siadają i takie są objawy ale wolał bym nie

bo to kolosalny wydatek dlatego chciał bym wykluczyć wszystkie potencjalne mniej kosztowne przyczyny
z góry dziękuje Pozdrawiam
-- 19 sty 2014, o 15:08 --
Skopiowałem moje pytanie z innego tematu bo nikt tam się nie odezwał
Pozdrawiam Robert
-- 21 sty 2014, o 20:40 --
Panowie nap,coś na ten temat
Proszę
-- 29 sty 2014, o 23:00 --
wie może ktoś czy sprzęgła suche do DSG 7 OAM ktoś regeneruje i wzmacnia mój touran jest po programie i zaczeły się ślizgać sprzęgła a mają najechane dopiero 90tyś.jak z rosądkiem operuje gazem jest ok ale jak przycisne to zaczynają się ślizgać no i wtedy po mocy

żadnych błędów w skrzyni nie ma.
Pozdr..