Przetwornica i gniazdo na 230V

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
winetu_vip
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
Imię:: Tomek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Re: Przetwornica i gniazdo na 230V

Post autor: winetu_vip »

czarny73 pisze:
winetu_vip pisze:
czarny73 pisze:gabi10 a możesz podać jakiej firmy używasz bo interesuje mnie taka przetwornica ale od 1000 do 2000 W
Pozdrawiam
Wojtek
kolego co ty chcesz zasilać taką mocą ???
Pobór prądu przy napięciu 12V może sięgać 180A :lol:
Potrzebuje do elektronarzędzi np.duża kątówka
Kolego chyba nie zrozumiałeś co napisałem o prądzie pobieranym rzędu 180-200 A.
Po pierwsze to niesamowita katorga dla twojego aku.
Po drugie używanie elektronarzędzi pobierających moc ok 2000W , 10min spowoduje problemy z odpaleniem auta a przy wydłużonym czasie, zapomnij że je odpalisz a (pewnie wcześniej sie przetwornica wyłączy).
Po trzecie inwestycja w kable zasilające potrafiące przenieść tak duży prąd min 50mm2
Po czwarte koszt samej przetwornicy która ma wydajność 2000W mocy użytkowej :omatko:
Przemyśl temat czy nie warto zainwestować w agregat.
https://SecreLocal.com - Meet Local Singles - No Verify - Anonymous Sex Dating - Live Dating Site
Awatar użytkownika
czarny73
Przeglądacz
Auto:: VW Touran 1.9 BLS z 2009r
Imię:: Wojtek
Podziękował: 60 razy
Otrzymał podziękowań: 59 razy

Post autor: czarny73 »

winetu_vip

Super że masz taką wiedze ale chodziło mi o sprawdzoną firme która te przetwornice produkuje .Nie chce wozić ze sobą agregatu z wiadomych względów,piszesz o cenie http://allegro.pl/przetwornica-napiecia ... 54587.html nie taka straszna .Pracowałem w Angli i szef miał taką przetwornicę w fordzie transit 2000w przez 4 lata używaliśmy, nie chodzi o 8 godzin czy nawet 10min ciągłego cięci i aku nie padło .Tylko że silnik podczas używania elektronarzędzi był zawsze uruchomiony.Jest tego tyle na rynku ,że nie wiadomo co wybrać ,a skoro kolega gabi10 pisze ,że 10 lat używa i sprawuje się dobrze to chciałem poznać firme.To po co je produkują i są w sprzedaży :?:
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
winetu_vip
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
Imię:: Tomek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Post autor: winetu_vip »

OK. Co do dobrej firmy to niestety nie pomogę bo się nie orientuje. Staraj się wybierać przetwornice, które na wyjściu mają napięcie sinusoidalne (SINUS). Są znacznie sprawniejsze i nie powodują zbyt dużego nagrzewania się silników elektronarzędzi. Po zakupie pamiętaj aby zaopatrzyć się w porządne przewody zasilające, bo tak jak pisałem wcześniej będzie pobierany duży prąd przy użytkowaniu. :uklon:
https://SecreLocal.com - Meet Local Singles - No Verify - Anonymous Sex Dating - Live Dating Site
ODPOWIEDZ