Witam
- henryk295
- Kandydat
- Auto:: touran 1.9 2009
- Imię:: henryk
- Podziękował: 2 razy
Witam
Jestem Heniek, posiadam Tourana z 2009 1,9- 90 KM, przebieg 25000km i zaczynam walkę ze sprzętem bo zadziała w nim naukowa zasada: "Planowe postarzanie produktu".
Pozdrawiam wszystkich !
Pozdrawiam wszystkich !
- scenic
- Użytkownik
- Auto:: 1T1, 1,9TDI 2003
- Imię:: Radek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Witam
Siema
Nie dyskutuj z idiotą !!!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..
Zobacz profil mojego auta na Driiive.com
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..
Zobacz profil mojego auta na Driiive.com
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Witaj
Jakiego rodzaju efekt postarzenia wystąpił w Twoim Touranku??? Mój jest z 2010 więc się zastanawiam czy też już powinienem się spodziewać jakichś efektów specjalnych ....
Jakiego rodzaju efekt postarzenia wystąpił w Twoim Touranku??? Mój jest z 2010 więc się zastanawiam czy też już powinienem się spodziewać jakichś efektów specjalnych ....

- henryk295
- Kandydat
Cześć, rok temu zaczęło być nie za ciepło w kabinie, wiec zaczęło sie szukanie- wynik webasto przerywa pracę, kilka błędów na canie,:za niskie napięcie, brak i przerwa płomienia oraz pompka V55. W listopadzie wymiana całej komory spalania bo świecy-czujnika nie dokupisz, niby zaczęło grzać ale nie do końca jak należy, pierwszy scan to awaria V55 a za tydzień tylko :01444 za niskie napięcie do dzisiaj, teraz po podmianie akumulatora napięcie na piecu takie same jak akum, ale piec przerywa trochę w innych odstępach czasu, podejrzewam ze v55, bo to co się naczytałem to producent zadbał aby dać klientowi impuls żeby zbierał na nowy.jutro wyniki i czas na inwestycje w kabel i naukę pozdrawiam.
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Polecam lekturę manuala dot. webasto autorstwa kolegi Jarry"ego. Prawdopodobnie po wymianie pompki V55 na nową, problemy z ogrzewaniem miną.

- henryk295
- Kandydat
Dołączam do grupy :"Touran bez webasta," po przeróbce moje web. spełnia rolę zamocowania do zbiornika spryskiwacza a nie do wyciskania kasy z klienta VW. Autoryzowany serwis webasta nie potrafi zdiagnozować usterki i oczywiście naprawić pieca( oddał część kasy za komorę). Inne serwisy w pobliżu m. zamieszkania nie naprawiają tego modelu z wadą fabryczną, serwis w odległości ok, 60 km, jest w stanie spróbować: na początek 1000 zł, za komorę i 700 zł za płytkę sterow. a potem się okaże: może 700 za pompę wody, 300 zł za pompę paliwa itd. różnica w cenie nowego auta z silnikiem 1.6 benzyna a 1,9 TDI + webasto gratis wynosiła 6500 zl. więc wychodzi że diesel jest tańszy w produkcji niż benzyna. Mnie taniej wyjdzie kupić 5 firmowych kurtek do całej rodziny niż naprawiać sprzęt z dyrektywą Rosh bez ołowiu,oczywiście w imię ekologii. A tak dzisiaj powyżej 5 C*, i zrobione obejście płynu z rurek 22 mm.żeby nie tłumiło obiegu cieczy przez elektr. pompę i piec.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
-- N lut 02, 2014 20:57 --
A kto zgadnie : co ma zrobić trzy, czteroletni samochód
? oczywiście wg producentów.
-- N lut 02, 2014 20:57 --
A kto zgadnie : co ma zrobić trzy, czteroletni samochód