Chciałem się przyjrzeć turbinie od strony gruszki podłączenie podciśnienia stąd moje pytanie czy w ETKA jest rozrysowana sama turbina z gruszką
To co jest na zdjęciu to ja mam PDF z Etki Turbina + kolektor link poniżej jak by komuś było też potrzebne łącznie z numerami katalogowymi i rozpiska poniżej link do PDF
https://www.dropbox.com/s/ol79yq4uq9l7zrq/t2.pdf
w tym programie też jest w ten sam sposób to rozrysowane ale nigdzie nie ma samej turbiny od strony gruszki
Przy okazji sprawdziłem jak wygląda rozpiska doprowadzenia od strony kolektora_ssącego
To te obejmy o których Jaca mówiłeś się wrabiają nr 13 i 12 na schemacie?
Znalazłem też rozrysowane sterowanie recyrkulacją spalin z blokiem zaworów elektromagnetycznych
Oraz już może mniej w temacie rozrysowane chłodzenie powietrza doładowania
-- 5 lut 2014, o 23:03 --
Witam, problem z turbiną rozwiązany, Brak szczelności na dolocie na dolnej części doprowadzenia wchodzącego do turbiny, mogę stwierdzić iż e zatrzaski mocujące to dziadostwo jest (bynajmniej syczało na dole, odłączyliśmy i jeszcze raz podłączyliśmy dół, i co się okazuje ze dalej jest problem, tylko syczy u góry doprowadzenia
Przy okazji jak inspekcję robiłem to pooglądałem sobie gumy chroniące przeguby,
Kwalifikacja się do wymiany,
Do naprawy pozostały mi:
1) Gumy chroniące przeguby mursze poszukać numeru katalogowego tych gum, jakiej fiemy gumy możecie polecić? tak aby sie nie rozpadły za chwile?
2) ten błąd z silnikiem zamka kierowcy w centralnym zamku
Address 42: Door Elect, Driver Labels: 1K0-959-701-MIN1.lbl
Part No: 1T0 959 701
Component: Tuersteuergeraet 09 0157
Coding: 0000116
Shop #: WSC 01324 785 00200
VCID: F4ED2D7497A0B0E
2 Faults Found:
00096 - Drivers Door Central Locking (Safe) Motor (V161)
012 - Electrical Fault in Circuit
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
008 - Implausible Signal
no i tutaj mam nadziej ze z tymi stykami jest tylko problem gdyż nie uśmiecha mi się wymieniać tego zamka musiałbym numer katalogowy poszukać i sprawdzić ile to ustrojstwo będzie kosztować
3) Dojazdówka do kupienia, na allegro dobrą cenę trzeba upolować chciałem wydać max 250zł ale widzę ze chyba zbędzie ciężko znaleźć
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=KO%C5%81O+DOJAZDOWE+18+5x112+&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y
Dzięki za podpowiedzi w zdiagnozowaniu wszystkim