wymiana kierownicy - na 4 ramienną skórzaną
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
wymiana kierownicy - na 4 ramienną skórzaną
Wielu z kolegów wymieniało w swoich autach kierownice na multifunkcyjne itd.... a ja chciałbym żeby moja aktualna kierownica nie mroziła mi rąk i nie była tak śliska kiedy prowadzę w rękawicach. Wymyśliłem więc sobie że ( ze względu na mocno ograniczone możliwości finansowe) poszukam takiej kierownicy, która będzie pasować do mojej furki bez żadnych dodatków typu taśma, poduszka itp. Znając poziom skomplikowania mojego turka pojawia się jednak pytanie czy tak właśnie będzie???? Czy dowolna VW kierownica czteroramienna będzie zastępować moją plastikową? czy poduszka jest taka sama w wszystkich czteroramiennych?
Można ponoć również obszyć posiadaną kierę ale w okolicach nie znam nikogo kto by potrafił no i pewnie kilka dni to zajmie a jak wtedy jeździć. A może po modach ma któryś z kolegów kierownicę w skórze po okazyjnej cenie ?
myślę nad czymś takim - allegro.pl/kierownica-touran-i3908343570.html
Można ponoć również obszyć posiadaną kierę ale w okolicach nie znam nikogo kto by potrafił no i pewnie kilka dni to zajmie a jak wtedy jeździć. A może po modach ma któryś z kolegów kierownicę w skórze po okazyjnej cenie ?
myślę nad czymś takim - allegro.pl/kierownica-touran-i3908343570.html
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Re: wymiana kierownicy - na 4 ramienną skórzaną
Andrzej ja będę wymieniał kierę na multifunkcię i właśnie zostanie mi taka jaką poszukujesz. Nie wiem jeszcze ile bym chciał, na pewno będę miał cały kpl. jak coś - kiera, poducha, zwijak/taśma, moduł.
Jeśli uda się dograć z Mutim to za tydzień mogę już być po wymianie. Jeśli możesz poczekać to fajnie... na pewno będzie taniej jak na allegro
P.S. Tobie zostanie tylko dowiedzenie się co będzie pasować, na to pytanie nie umiem odpowiedzieć
Jeśli uda się dograć z Mutim to za tydzień mogę już być po wymianie. Jeśli możesz poczekać to fajnie... na pewno będzie taniej jak na allegro

P.S. Tobie zostanie tylko dowiedzenie się co będzie pasować, na to pytanie nie umiem odpowiedzieć

- aawol
- ____________________
no widzisz a ja chciałbym wymienić tylko koło kierownicy bo poduszkę i resztę mam.... Gdybym miał na wszystko wymieniać to już bym troj ramienną założył ale te koszty...
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
aawol ...chyba najtańsze byłoby obszycie... a jak się umówisz z kimś w swoich okolicach,to tego samego dnia miałbyś obszytą... ja zmieniałem w styczniu... ale oczywiście już jej nie mam 

- aawol
- ____________________
to też rozpatruję wersję najtańszą - czyli koło które będzie pasować pod moją poduszkę... czy jest sposób żeby jeszcze taniej ?
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Tak patrzyłem na oferty i kierę z poduchą za 250-300zł mógłbym oddaćaawol pisze:no widzisz a ja chciałbym wymienić tylko koło kierownicy bo poduszkę i resztę mam.... Gdybym miał na wszystko wymieniać to już bym troj ramienną założył ale te koszty...

- aawol
- ____________________
pośpiechu nie ma rozpocząłem sprawę jak będę wiedział co i z czym skompletować , ruszę skarbonką
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- KIT1
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Najpierw zdejmij swoją poduszkę i zobacz jakie masz mocowania - były 2 rodzaje. Wtedy wiesz czy wystarczy sama kiera czy musi być z inną poduszką.
- aawol
- ____________________
heh właśnie doczytałem co trzeba zrobić żeby zajrzeć pod poduszkę..... groźba wybuchu skutecznie mnie zniechęciła.... Ubieram narciarski kask i idę do garażu. Jakbym się długo nie odzywał wspomnijcie czasem.
Nie wybuchłem - zajrzałem delikatnie (
jarry za manual wymiany kiery - sam bym nie wpadł jak ją zdjąć).
Odczytane numery:
poduszka - 1T0 880 201A
wieniec kierownicy - 1T0 419091
blacha wewnątrz wieńca - 1T0 419 091C
Czy ktoś jest mi w stanie wskazać jak dalej szukać skórzanego wieńca?
Nie wybuchłem - zajrzałem delikatnie (

Odczytane numery:
poduszka - 1T0 880 201A
wieniec kierownicy - 1T0 419091
blacha wewnątrz wieńca - 1T0 419 091C
Czy ktoś jest mi w stanie wskazać jak dalej szukać skórzanego wieńca?
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- KIT1
- Przeglądacz
Różnica jest tylko taka,że albo masz poduszkę z "drucikami - uszami" wtedy kiera ma taki środek
http://allegro.pl/kierownica-vw-touran- ... 04500.html
albo poducha jest na pręty- kołki wtedy środek poduszki wygląda tak
http://allegro.pl/kierownica-vw-touran- ... 86425.html
http://allegro.pl/kierownica-vw-touran- ... 04500.html
albo poducha jest na pręty- kołki wtedy środek poduszki wygląda tak
http://allegro.pl/kierownica-vw-touran- ... 86425.html
- aawol
- ____________________
nie nie nie - moja kierownica to podstawowy model czteroramienny !!!
sprzedajemy.pl/volkswagen-touran,9095787
no i myślę nad taką samą ale żeby była w skórze.... wymiana na trójramienną to spory koszt więc taką sobie akcję budżetową wymyśliłem
sprzedajemy.pl/volkswagen-touran,9095787
no i myślę nad taką samą ale żeby była w skórze.... wymiana na trójramienną to spory koszt więc taką sobie akcję budżetową wymyśliłem
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- KIT1
- Przeglądacz
To były tylko przykłady - bez różnicy czy 4 czy 3 ramienna różni się tylko mocowaniem poduszki.
Jaką masz poduszkę z bolcami czy uszami? kiera kosztuje tyle samo + dojdzie ewntualnie zaślepka poduszki do przełożenia ( środek jest ten sam)
Jaką masz poduszkę z bolcami czy uszami? kiera kosztuje tyle samo + dojdzie ewntualnie zaślepka poduszki do przełożenia ( środek jest ten sam)
-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
a ja chciałbym żeby moja aktualna kierownica nie mroziła mi rąk i nie była tak śliska kiedy prowadzę w rękawiczkach
Może najtańszy sposób zmienić rękawiczki , jakiś pokrowiec na kierownicę tez może pomoc. Spróbować nawiewy pokierować na kierownicę może trochę pomoże , jeśli ma być najtańsza wersja to o propozycji ogrzewania postojowego nie będę wspominał. Pozdrawiam
Może najtańszy sposób zmienić rękawiczki , jakiś pokrowiec na kierownicę tez może pomoc. Spróbować nawiewy pokierować na kierownicę może trochę pomoże , jeśli ma być najtańsza wersja to o propozycji ogrzewania postojowego nie będę wspominał. Pozdrawiam
- aawol
- ____________________
tomix aż tak tanio nie będzie.... rękawiczki mam dobre i ciepłe... ale mimo to skórka na kierownicy ładnie się prezentuje i jest mila w dotyku.
Co do techniki to poduszka była zamocowana na dwóch zaczepach, tak jak w manualu jarry'ego podważałem je wkrętakiem , uszu żadnych nie stwierdziłem
Co do techniki to poduszka była zamocowana na dwóch zaczepach, tak jak w manualu jarry'ego podważałem je wkrętakiem , uszu żadnych nie stwierdziłem
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol