Pewnie wszystkim nie uda się wypracowc konsensusu, ale kierunek wypowiedzi uwazam za sluszny. Moje wypowiedzi dotyczyly tego, ze nie moze tak byc zeby jedna grupa decydowala za wszystkich. Idac za mysla Stacha proponuje w tym temacie, dostepny dla wszystkich nie tylko donatorow zeby w nim zamiescic konkretne uwagi dotyczace organizacji. Nie chcialbym dzielic ludzi na tych co wplacili i na tych co tego nie zrobili.
Do zlotu mam nadzieje ze wyloni sie grupa reprezentanow kazdej regionalnej grupy tak jak pisalem liderzy tych grup, polecam zapoznac sie z www grupy slaskiej, ktorzy beda w stanie w swoich grupach regionalnych przedyskutowac sprawy zwiazane z forum, i na zlot przyjechac z przegadanymi pomyslami. Myślę, że takie rozwiązanie byłoby do przyjecia dla wszystkich. To dało by z jednej strony mozliwosx aktywanego dzialania w grupach regionalnych a z drugiej nikt by nie mialby poczucia ze wazne sprawy dzieje sie bez jego udzialu. Oczywiscie takze mozna po zlocie jak zapadana decyzje wzmocnic ja ankieta na forum, by jednak kazdy mial mozliwosc wypowiedzi.
Zwroce takze uwage, ze musimy tez brac pod uwage, to, ze jak to bylo na poprzednim Zlocie, ze przyjazd uczestnikow przez cala PL, wiaze sie z kosztami i moze kogos nie stac na taki wydatek, wiec i dla takich osob powinno się dać możliwosc wypowiedzi, albo przynajmniej corocznie tak organizowac zeby wszystkie regiony mialy w miare blisko.