Jakoś tę funkcję należało nazwać i padło na rzecznika.
Do obowiązków rzecznika będzie należało trzymanie ręki "na pulsie" zdarzeń poprzez obecność na zebraniach zarządu, pozostawanie w kontakcie z zarządem i informowanie poprzez forum i stronę facebookową o decyzjach, planach itp.
Dodatkowo jeśli będą pytania dotyczące tych zagadnień to w pierwszym rzędzie będzie można je kierować do rzecznika.
Jeśli chodzi o osobę to zgodziliśmy się że idealnym kandydatem wydaje się użytkownik Cheles. Zarówno ze względu na duże zaangażowanie w życie forum, niepodważalną uczciwość jak i umiejętność zdobywania wiedzy i jej prezentowania w uporządkowany sposób. Rozmawiałem już z Leszkiem i jest jego wstępna zgoda na pełnienie takiej funkcji. Prosił jedynie aby na forum wrzucić wątek z taką informacją i prośbą aby jeśli są osoby które mają zastrzeżenia do Leszka mogły się wypowiedzieć, nie chce on objąć tej funkcji bez aprobaty naszej społeczności.
Zatem w tym wątku proszę o wypowiedzi na TAK i jeśli ktoś ma coś przeciwko Leszkowi to oczywiście także na NIE.
Jeśli ktoś ma zastrzeżenia ale nie chce ich upubliczniać w sposób jawny to prosimy o PW do: admin, Dodi, Jeżu lub Turanek a my nie upublicznimy danych takiej osoby.
O wypowiedzi prosimy do niedzieli 9 lutego 2014 do godz. 23:59 lub do osiągnięcia 50 głosów na tak.
EDIT: Leszek poprosił abym dodał słowo od niego, a więc cytuję:
Ale muszę wtrącić od siebie.
Po pierwsze tak to ja zacząłem dyskusję na temat działań informacyjnych pomiędzy administratorzy - forumowicze. Tego mi brakowało więc wyraziłem swoje zdanie i rozpoczęliśmy w tym temacie dyskusję.
Nie chciałbym, a jeszcze pamiętam słowa kolegi "grzegomira", żeby ktoś pomyślał, że poszczekałem i ugrałem coś dla siebie. Takich działań mi brakowało.
Ta kwestia jest wyjaśniona z grzegomirem, ale daje dobry przykład, że zaczął ugrał swoje, bo nie jest to moją intencją.
I jeżeli ktoś z Was ma inne zdanie, innego kandydata lub sam chciałby w taki sposób udzielić pomocy na TKP to niech też się zgłosi.
A także jeżeli ktoś z Was ma obiekcje i nie zgadza się (a liczę też na odzew innych grup TKP) to proponuję, a ja się na pewno nie obrażę, żeby napisał NIE na ogólnym lub wysłał do moderatów, nie musi oczywiście swojego zdania uzasadniać.
P.S - Robert skopiuj jak możesz mój post o dodaj go na dole swojego posta