Ściereczki z mikrofibry
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Re: Ściereczki z mikrofibry
No raczej nie mają - chodzi o nasze logo. Żeby haftować trzeba przygotować matrycę, jest to koszt jednorazowy jednak nie mały.
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
czyli po wykonaniu zlecenia matryca jest wyrzucana? nie można jej sobie zabrać i ponownie wykorzystać? Hafty z koszulek czy z ręcznika pasowałyby do ściereczek
No ale licząc na duże zainteresowanie ściereczkami tak czy siak koszt ten rozłoży się na pule zamówionych sztuk.
No ale licząc na duże zainteresowanie ściereczkami tak czy siak koszt ten rozłoży się na pule zamówionych sztuk.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
aawol, matryca jest własnością zlecającego (czyli nasza) ale znajduje się w posiadaniu firmy produkującej. Zapewne każda matryca jest różna, więc nie można jej przenosić do różnych firm. Tak jakoś to chyba działa
No i oczywiście nikt jej nie niszczy.

- Tomas
- Władca postów
Dokładnie takGioW pisze:aawol, matryca jest własnością zlecającego (czyli nasza) ale znajduje się w posiadaniu firmy produkującej. Zapewne każda matryca jest różna, więc nie można jej przenosić do różnych firm. Tak jakoś to chyba działaNo i oczywiście nikt jej nie niszczy.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Trendline, BKC, 2004
- Imię:: Michał
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Teraz pytanie czy bardziej opłaca się (w przypadku haftu) wysłać same ścierki do miejsca gdzie Tomas robił ręczniki i potem by je odesłali czy zrobić to na miejscu bliżej mnie (W-wa, Grodzisk).
Co do ścierek i ich rozmiarów:
Wiadome jest, że zrealizowany będzie pomysł, który zdobędzie większe uznanie (o ile jakieś większe będzie).
Mam nadzieję, że znajdzie się chociaż ze 20-30 osób to wtedy koszt matrycy mocno się rozbije. Jutro zadzwonię do okolicznej firemki i zapytam o koszty haftu.
Mój pomysł jest taki:
Większe ścierki wysłałbym do haftu (mniejsza w tym momencie gdzie). Ścierki, które bym zamówił to:
DUŻA ŚCIERKA
Przy mniejszych ściereczkach wziąłbym delikatną mikrofibrę z nadrukiem (były ze 2 czy 3 możliwości nadruku) zamiast haftu.
Moim zdaniem najlepsze by były kolory niebieskie z białym a więc skoro ścierka już jest niebieska to haft biały.
Mała edycja w tym miejscu - Mają też ściereczki małe - wymiary 18x15, link: MAŁA ŚCIERKA
Pod spodem wpisujcie proszę co byście chcieli. Na podstawie ilości chętnych łatwiej będzie obliczyć potencjalną cenę.
RGK mam nadzieję, że nie będzie miało nic przeciwko jeśli listę chętnych zacznę zbierać już teraz. Projekty zrobię w weekend bo aktualnie na czwartek muszę się przygotować do obrony magistra
Zacznę od siebie:
1. Bobek - jedna duża i jedna mała
2. ???
Co do ścierek i ich rozmiarów:
Wiadome jest, że zrealizowany będzie pomysł, który zdobędzie większe uznanie (o ile jakieś większe będzie).
Mam nadzieję, że znajdzie się chociaż ze 20-30 osób to wtedy koszt matrycy mocno się rozbije. Jutro zadzwonię do okolicznej firemki i zapytam o koszty haftu.
Mój pomysł jest taki:
Większe ścierki wysłałbym do haftu (mniejsza w tym momencie gdzie). Ścierki, które bym zamówił to:
DUŻA ŚCIERKA
Przy mniejszych ściereczkach wziąłbym delikatną mikrofibrę z nadrukiem (były ze 2 czy 3 możliwości nadruku) zamiast haftu.
Moim zdaniem najlepsze by były kolory niebieskie z białym a więc skoro ścierka już jest niebieska to haft biały.
Mała edycja w tym miejscu - Mają też ściereczki małe - wymiary 18x15, link: MAŁA ŚCIERKA
Pod spodem wpisujcie proszę co byście chcieli. Na podstawie ilości chętnych łatwiej będzie obliczyć potencjalną cenę.
RGK mam nadzieję, że nie będzie miało nic przeciwko jeśli listę chętnych zacznę zbierać już teraz. Projekty zrobię w weekend bo aktualnie na czwartek muszę się przygotować do obrony magistra

Zacznę od siebie:
2. ???
Ostatnio zmieniony pn lut 17, 2014 20:27 przez Bobek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomas
- Władca postów
A po co sobie komplikujesz ? Firma w której chcesz zamawiać ściereczki robi też hafty, masz wszystko w jednym.
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
jak dla mnie to chyba tylko duża - zależnie od ceny 2-3 sztuki
2. aawol - 2-3 szt duże
2. aawol - 2-3 szt duże
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- Tomas
- Władca postów
Listę zacząłbym robić dopiero gdy będziesz wiedział jakie są koszty. Zadaj pytanie producentowi, niech poda Ci cenę dla kilku wariantów ilościowych np 30, 50, 100, plus haft jeden kolor i wtedy będzie wiadomo ile kosztuje jedna sztuka. Bo zazwyczaj cena trochę spada proporcjonalnie przy większych ilościach Podasz warianty cenowe na forum dla różnych ilości i wtedy ruszy lista.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Odp: Ściereczki z mikrofibry
Dokładnie jak radzi Tomas podaj koszta w różnych konfiguracjach cenowych i spytaj sie czy chusteczki też można wyhawtowac z logiem
podyktowane z podróży za pomocą HTC
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Chusteczki bez haftu bo będzie on źle ścierał powierzchnie - one muszą mieć jakiś taki sitodruk i tyle. Haft ma być tylko na tych dużych ściereczkach.
- cheles
- Władca postów
Re: Odp: Ściereczki z mikrofibry
Janek ale mi chodziło o chusteczeki ale do nosa 

-
- Przeglądacz
- Auto:: Trendline, BKC, 2004
- Imię:: Michał
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
No dobra już wszystko wiem!
Haftować trzeba gdzie indziej niż w tej firmie bo żeby oni to zrobili to trzeba przynajmniej 1000 sztuk kupić. Tak więc szmatki kupić trzeba w detalu np stąd -> Szmatka
Cena szmatki - 6 zł + KW (przy większym zamówieniu wyjdą jakieś grosze)
Cena haftu w Grodzisku:
- 74 zł brutto w tym wykonanie matrycy i próbny haft
- 5 - 7 zł brutto sam haft w zależności od ilości uderzeń maszyny (każde 1000 uderzeń kosztuje 86 gr brutto.). Nitkę można sobie wybrać, niekoniecznie musi być biała.
Przy 20 osobach cena za szmatkę byłaby więc (jeśli źle liczę to proszę o poprawę):
6,50 (w przybliżeniu cena szmatki z wysyłką do mnie) + 3,70 (za wykonanie matrycy) + 7 zł (za haft, przyjąłem maksymalną cenę) + KW (4 zł?)
Razem ok. 21 zł. Kurde dużo... Cena oczywiście może się zmieniać w zależności od wielkości loga i np wyhaftowanego napisu. Wszystko do ustalenia.
To ilu chętnych
?
Haftować trzeba gdzie indziej niż w tej firmie bo żeby oni to zrobili to trzeba przynajmniej 1000 sztuk kupić. Tak więc szmatki kupić trzeba w detalu np stąd -> Szmatka
Cena szmatki - 6 zł + KW (przy większym zamówieniu wyjdą jakieś grosze)
Cena haftu w Grodzisku:
- 74 zł brutto w tym wykonanie matrycy i próbny haft
- 5 - 7 zł brutto sam haft w zależności od ilości uderzeń maszyny (każde 1000 uderzeń kosztuje 86 gr brutto.). Nitkę można sobie wybrać, niekoniecznie musi być biała.
Przy 20 osobach cena za szmatkę byłaby więc (jeśli źle liczę to proszę o poprawę):
6,50 (w przybliżeniu cena szmatki z wysyłką do mnie) + 3,70 (za wykonanie matrycy) + 7 zł (za haft, przyjąłem maksymalną cenę) + KW (4 zł?)
Razem ok. 21 zł. Kurde dużo... Cena oczywiście może się zmieniać w zależności od wielkości loga i np wyhaftowanego napisu. Wszystko do ustalenia.
To ilu chętnych

- cheles
- Władca postów