Touran dymi na biało, ale ...
-
- Kandydat
- Auto:: vw passat/touran
- Imię:: adam
Touran dymi na biało, ale ...
witam mam już dość samochodu. kopiłem dla ojca tourana z 2006 roku z silnikiem 2.0 tdi bmn 170 km.
po tygodniu od kupna zaczął dymić na biało, zapach jak nie spalona ropa telepanie silnika. w ilościach bardzo dużych na rozgrzanym silniku tylko i wyłącznie.
pojechałem do kolegi który posiadał vaga powiedziała ze możliwe ze to wtryski, a wiec serwis gwarancja wymiana jednego wtryskiwacza pomogła na parę dni, po czym znów to samo
znów do kumpla i wymieniamy sprzęgło z kołem, silnik bez zmian dymienie bardziej nie równa praca
po 2 dniowym grzebaniu wymieniamy popychacze zaworowe "szklanki" samochód dymi ale równiej pracuje wiec jakieś plusy
oddaliśmy 2 wtryski do czyszczenia i sprawdzenia które były podejrzane ale dymienie nie ustępuje
auto moc ma, nie bierze oleju, płynu sprawdzone na 3-4 tys km dpf wypalał się tylko przez kompa wymuszając czyszczenie , 0 błędów
egr przepustnica czyściłem ehh już nie mam pomysłów
po tygodniu od kupna zaczął dymić na biało, zapach jak nie spalona ropa telepanie silnika. w ilościach bardzo dużych na rozgrzanym silniku tylko i wyłącznie.
pojechałem do kolegi który posiadał vaga powiedziała ze możliwe ze to wtryski, a wiec serwis gwarancja wymiana jednego wtryskiwacza pomogła na parę dni, po czym znów to samo
znów do kumpla i wymieniamy sprzęgło z kołem, silnik bez zmian dymienie bardziej nie równa praca
po 2 dniowym grzebaniu wymieniamy popychacze zaworowe "szklanki" samochód dymi ale równiej pracuje wiec jakieś plusy
oddaliśmy 2 wtryski do czyszczenia i sprawdzenia które były podejrzane ale dymienie nie ustępuje
auto moc ma, nie bierze oleju, płynu sprawdzone na 3-4 tys km dpf wypalał się tylko przez kompa wymuszając czyszczenie , 0 błędów
egr przepustnica czyściłem ehh już nie mam pomysłów
vw passat b4 1.9 tdi 1z 1995 \ touran 2.0 bmn 2006
-
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Re: Touran dymi na biało, ale ...
Po pierwsze powitalnia. A po drugie może podskocz do kolegi i zrób screana jak pracują wtryski i jaki jest kąt synchronizacji wałka rozrządu. A Touran to pewnie od niemca spod koca zabrany który jeździł tylko w niedzielę do kościoła z magicznym przebiegiem 180 tys km
?

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Zapraszamy do POWITALNI
Jedź do serwisu na akcję wymiany PD. Jeżeli pomogła wymiana jednego,to czemu nie szedłeś dalej tym tropem,tylko zmieniałeś na oślep części w tym szklanki? dwumas ze sprzęgłem?
Jedź do serwisu na akcję wymiany PD. Jeżeli pomogła wymiana jednego,to czemu nie szedłeś dalej tym tropem,tylko zmieniałeś na oślep części w tym szklanki? dwumas ze sprzęgłem?

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Kandydat
spoko zaraz powitam wszystkich ,teraz nie mam możliwości zrobić bo jestem po za domem ale jak będę miał możliwość, czemu wymieniałem niestety akcja naszym serwisie tylko działa jednorazowo po najniższej lini oporu a wsunie do tego serwisu nie chciałem już jechać jak zobaczyłem jak zrobili ....
dwumas i tak do wymiany bo postukiwał oryginalny luk z data zgodna z samochodem, a jak wiadomo na przebieg patrzeć w tych czasach to ehh... a ma 190tys niby
dwumas i tak do wymiany bo postukiwał oryginalny luk z data zgodna z samochodem, a jak wiadomo na przebieg patrzeć w tych czasach to ehh... a ma 190tys niby
- Muti
- Władca postów
W serwisie muszą wymienić wszystkie PD +wiązka zasilająca. Jeżeli wymienili Ci jeden,to jeszcze 3 +wiazka muszą wymienić.

- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
W serwisie muszą wymienić wszystkie PD +wiązka zasilająca. Jeżeli wymienili Ci jeden,to jeszcze 3 +wiazka muszą wymienić. Muti powinni ale może już miał wymieniane te 3szt. Na zachodzie tez tak robią ze wymieniają tylko ten padnięty , Tak to już jest z tymi gwarancjami a powinni każdemu klientowi wymieniać kpl.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Koledze MarkoPolo tez za 1 razem wymienili 1 sztuke, za 2 razem jak staną "w szczerym polu" wymienili reszte...turek pisze:W serwisie muszą wymienić wszystkie PD +wiązka zasilająca. Jeżeli wymienili Ci jeden,to jeszcze 3 +wiazka muszą wymienić. Muti powinni ale może już miał wymieniane te 3szt. Na zachodzie tez tak robią ze wymieniają tylko ten padnięty , Tak to już jest z tymi gwarancjami a powinni każdemu klientowi wymieniać kpl.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- quatro.serwis
- Początkujący
- Auto:: vw Passat 1.9 131KM 2003
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Niech odwiedzi jeszcze z 5 mechaników i każdy pokręci po swojemu, a wtedy już tylko dziada z babą mu będzie brakować. Jeżeli jakaś naprawa nie przyniosła oczekiwanego skutku to jedź na reklamację. Mają naprawić lub zwrócić poniesione przez Ciebie koszty.
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Dokładnie, reklamuj!
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
-
- Kandydat
co do reklamacji to swoja droga ale już im i mi braknie pomysłów kurcze najgorsze to ze teraz jestem trochę daleko od auta jedynie siedzę na tel z ojcem ehhh.
z nowych obserwacji to to ze stojąc na wolnych obrotach dymi ale zwiększając obroty o 100 obr\min dosłownie o tyle i przestaje automatycznie dymić
można jakoś to przesterować na wyższe obroty ???
jakies skany z kompa dam jak będę miał możliwości a z serwisem spróbuje jakoś się dogadać
z nowych obserwacji to to ze stojąc na wolnych obrotach dymi ale zwiększając obroty o 100 obr\min dosłownie o tyle i przestaje automatycznie dymić
można jakoś to przesterować na wyższe obroty ???
jakies skany z kompa dam jak będę miał możliwości a z serwisem spróbuje jakoś się dogadać
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
-
- Kandydat
no tak ale czemu tylko dymi na wolnych a już taka mala różnica i jest taka poprawa no nie wierze ze dawkowanie lub zły stan wtrysku by dawał tylko taki efekt na wolnych ???
- Muti
- Władca postów
Egr nie domyka się albo chłodniczka puszcza. Na próbę zaslepic albo zacząć od czyszczenia.

-
- Kandydat
auto jeździ bo jest potrzeby wiec nie ma rady i się jeździ , egr byl czyszczony ale w sumie był wiarę czysty jak się go odłączy to podobno dymi ale mniej , a o jakiej chodniczce mówisz ?? jutro jeszcze się dowiem czegoś nowego