Cześć, tez jestem posiadaczem duńskiego Tourana z zablokowanymi tylnymi szybami:( ktoś już znalazł sposób na ich uruchomienie? W moim przypadku nie słychać żeby pracował silniczek, podświetlenie przycisku opuszczania szyby nie działa - tak jakby prąd tam nie docierał:( co robić?
Pozdrawiam
Naprawa szyby tylnej zablokowanej fabrycznie
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Re: Naprawa szyby tylnej zablokowanej fabrycznie
Czy ktoś wie może jak się za to zabrać. Zbliżają się cieplejsze dni i przydałoby się otworzyć okno z tyłu. Sam podchodziłem do tego tematu 2 razy rozbierając tapicerkę drzwi ale niestety nic nie zdziałałem. Powiedzcie czy mam szukać całych drzwi tylnych aby je wymienić czy da się to zrobić??
Może jakiś spot zorganizujemy i ktoś mi pomoże? Są chętni?? Mogę podjechać w jakiś rejon kraju jak ktoś jest chętny. Za każdą pomoc bardzo dziękuję.
Może jakiś spot zorganizujemy i ktoś mi pomoże? Są chętni?? Mogę podjechać w jakiś rejon kraju jak ktoś jest chętny. Za każdą pomoc bardzo dziękuję.

- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
21 kwietnia Włókniarz Częstochowa - SPAR Falubaz Zielona Góra - może się wybierasz?stann pisze:Czy ktoś wie może jak się za to zabrać. Zbliżają się cieplejsze dni i przydałoby się otworzyć okno z tyłu. Sam podchodziłem do tego tematu 2 razy rozbierając tapicerkę drzwi ale niestety nic nie zdziałałem. Powiedzcie czy mam szukać całych drzwi tylnych aby je wymienić czy da się to zrobić??

- stann
- Użytkownik
Turek ja bardzo chętnie się wybiorę na mecz a jak przy okazji byś wiedział jak to dziadostwo zrobić to było by super. Spotkałeś się wcześniej z czymś takim?turek pisze:21 kwietnia Włókniarz Częstochowa - SPAR Falubaz Zielona Góra - może się wybierasz?stann pisze:Czy ktoś wie może jak się za to zabrać. Zbliżają się cieplejsze dni i przydałoby się otworzyć okno z tyłu. Sam podchodziłem do tego tematu 2 razy rozbierając tapicerkę drzwi ale niestety nic nie zdziałałem. Powiedzcie czy mam szukać całych drzwi tylnych aby je wymienić czy da się to zrobić??
Może jakiś spot zorganizujemy i ktoś mi pomoże? Są chętni?? Mogę podjechać w jakiś rejon kraju jak ktoś jest chętny. Za każdą pomoc bardzo dziękuję.drzwi to napewno nie trzeba wymieniać
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
stann no właśnie nigdy nie spotkałem się z blokowaniem mechanicznym tylnych szyb dlatego jestem ciekaw jaki to patent jak już to elektrycznie- wypięta kostka z silniczka ,wykodowane itp. a czy zrzucałeś obie tapicerki z tyłu i jest to samo? bo wiesz jak ktoś to blokował to tez musiał mieć możliwość opuszczenia-podniesienia szyby czy to siłowo czy tez elektrycznie,a jak zdejmiesz silniczek z podnośnika to tez nic nie daje ? jedyne co mi przychodzi do głowy to ze linki przez to ze nie były używane od nowości skorodowały a teraz zmieliło je na bębenku i jest lipa
- stann
- Użytkownik
Koledzy szyby zrobione. Nie trzeba było nawet ściągać tapicerki. Szyby była po prostu sklejona klejem do szyb u góry. Trochę trzeba było się namęczyć ale poszło i jest ok. Nie działa tylko blokowanie szyb z panela z przodu chyba trzeba zakodować vcds-em liczę tutaj na pomoc kolegów którzy przybędą na na III Lubuski spocik. Pomożecie??