Rozkodowanie oznaczenia szyby
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Rozkodowanie oznaczenia szyby
Cześć koledzy/koleżanki,
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z rozszyfrowaniem oznaczenia mojej szyby ? Chodzi mi głównie o rok i miesiąc produkcji. 1 może sugerować 2001 rok, ale przecież wtedy nie było jeszcze Touranów, a szyby z innych aut nie pasują ?
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z rozszyfrowaniem oznaczenia mojej szyby ? Chodzi mi głównie o rok i miesiąc produkcji. 1 może sugerować 2001 rok, ale przecież wtedy nie było jeszcze Touranów, a szyby z innych aut nie pasują ?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Rozkodowanie oznaczenia szyby
Saint Gobain to producent
i mają oddział w PL, więc dla pewności możesz napisać do nich,
Jeżeli fota pochodzi z prawej bocznej szyby to właśnie R o tym mówi. DOT znaczy, że mają homologację na rynek amerykański.
Kropki to miesiąc produkcji a jeżeli jest cyferka to rok, ale mają różne kombinacje tak przynajmniej doczytałem, że ten producent tak oznacza, więc dla pewności napisz do źródła.
I jeżeli idąc tym tokiem myślenia to 43 to model auta, R to strona a dalsze cyferki to oznaczenie szyby czy przyciemniana itp

Jeżeli fota pochodzi z prawej bocznej szyby to właśnie R o tym mówi. DOT znaczy, że mają homologację na rynek amerykański.
Kropki to miesiąc produkcji a jeżeli jest cyferka to rok, ale mają różne kombinacje tak przynajmniej doczytałem, że ten producent tak oznacza, więc dla pewności napisz do źródła.
I jeżeli idąc tym tokiem myślenia to 43 to model auta, R to strona a dalsze cyferki to oznaczenie szyby czy przyciemniana itp
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Kropki to miesiąc produkcji. Czasami kropki są obok cyferki i wtedy, jeżeli są przed cyferka to miesiące są w tyl od czerwca, a jeżeli za to w przód od czerwca.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- admin
- Władca postów
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
A no widzisz - zawsze mi się wydawało że tych kropek tyle samo jest 

-
- Przeglądacz
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dzięki koledzy.
Najbardziej chodizło mi o oznaczenie roku, bo nawet sie ostatnio z mechanikem kłóciłem, który pytał czy mój Touran jest z 2001 r., bo ma taką szybę założoną. Ja na to że to nie możliwe bo ten model produkują od 2003 r., a polifta od 2006
.
Podejrzewałem, że to jest 2001, ale sam zgłupiałem od tych cyferek
.
Najbardziej chodizło mi o oznaczenie roku, bo nawet sie ostatnio z mechanikem kłóciłem, który pytał czy mój Touran jest z 2001 r., bo ma taką szybę założoną. Ja na to że to nie możliwe bo ten model produkują od 2003 r., a polifta od 2006

Podejrzewałem, że to jest 2001, ale sam zgłupiałem od tych cyferek