Touran - Komis - 25 tyś

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Re: Touran - Komis - 25 tyś

Post autor: aki »

Nie ma dużo różnicy czy kupujesz jedna sztukę czy kilka, jakbauto jest dobre w dobrym stanie to cena momentami nie podlega negocjacji.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
stach
Użytkownik
Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
Imię:: Staniaław
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: stach »

reasumując nikt nikomu nie zrobi prezentu i wszystko jest warte tyle ile kosztuje i nic mniej
a okazje cóż ktoś podobno słyszał że istnieją :hahaha:
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Odp: Touran - Komis - 25 tyś

Post autor: cheles »

Zdążyć sie okazje mogą ale na rynku pierwotnym w PL.
A zasada u handlarzy jest taka, że dobre egzemplarze puszczają po rodzinie albo po znajomych.
I ostatnie bez obrazy panowie ale tyle już temat kupwania aut u handlarza w PL był walkowany a Wy jak te .... dalej brniecie w zapewnienia handlarza że dziadek po zakupy jeździł lub niemiec płakał jak sprzedawal - czyli przegladacie oferty itd.
A umówić sie z którymś z chlopakow na wyjazd samemu po auto to o wiele lepsze niż kupowanie autka u nas. No chyba że ktoś lubi być masochista i zalic sie publicznie co ją kupiłem ;).
Sorki koledzy za dłuższy wywód ale jak to jest powiedziane mądry polak po szkodzie tylko dlaczego nie może być przed.
To co wylozycie na wyjazd to zwróci sie wielokrotnie jak kupicie skladaka.

NzTT
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

kazan13 pisze:po sprecyzowaniu o 7 miejsc na mobilach - najtańszy wyskakuje 4900 e i dalej aż ponad 7000e, ktoś powie że handlarze mają lepsze ceny bo biorą po kilka sztuk z placu, moim zdaniem im też nikt auta ze stratą nie odda .
oczywiscie ze maja inne ceny, sam sie przekonalem, jak gosc bierze z placu "lorami" 2 razy w tygodniu to uwierz mi ze pojedziesz na ten sam plac po jedna sztuke to cene bedziesz mial inna a nawet w niektorych okolicznosciach nie beda ci chcieli tego auta sprzedac bo jak mi gosc powiedzial ze to dla piotrka z poznania.
Awatar użytkownika
wujo_sam
Specjalista
Auto:: Touran 2.0
Imię:: Tomasz
Podziękował: 68 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy

Post autor: wujo_sam »

MaciekFR pisze:Z tyłu będzie siedziedz drobna kobieta, więc powinno być ok. Dziękuje za odpowiedź.

Tą sztukę za utomatem rzeczywiście sobie odpuszczę. A co sądzicie o tym?
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-2-0-140km-klimatronik-7-osobow-C32532874.html

Czy tylne siedzena w wersji 7 osobowej (te w bagażniku) da się całkowicie wymontować powiększając bagażnik?
Opcja bez sensu- kupowac 7 zeby przerobic na 5. Zastanow sie co chesz i dopiero szukaj samochodu dopasowanego do wlasnych potrzeb a nie ''okazji cenowych'' bo kupic szrot to nie problem. Ze swojego doswiadczenia moge powiedziec iz na 10 ogladanych Touranow 2/3 byly godne polecenia (a byly to roczniki od 2007 up). Moim zdaniem w konfiguracji 2+2 jak piszesz dobrym wyborem bedzie dla ciebie 7ka- mialem ten sam problem (u mnie 2+2+pies ) i powiem ci ze na brak miejsca nie narzekam w bagazniku a w razie czego to zawsze kogos moge zabrac w 3ciej klasie. Kupilem 7ke 2.0 TDI w skorze gdyz nie ma problemu ze sprzataniem wylanych plynow czy rozsypanych smakolykow z siedzen po dzieciach czy po siersci mojej bokserki i moge powiedziec ze byl to trafny wybor.. Moze to ci cos pomoze w wyborze samochodu: http://www.chceauto.pl/volkswagen/touran/

Ewentualnie dobrze wypasionego ''angola'' :)
ODPOWIEDZ