sprawdzenie pięknego tourana przed zakupem PILNE PROSZE!

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
leeser
Kandydat
Auto:: touran 1.9 2009
Imię:: tomasz
Podziękował: 5 razy

sprawdzenie pięknego tourana przed zakupem PILNE PROSZE!

Post autor: leeser »

Witam, mam na oku bardzo ładnego tourana, 2009r, przebieg 221tys, wymienione sprzęgło, rozrząd, nowe opony letnie i zimowe, jednak nie do końca jestem przekonany czemu skoro takie fajne autko jest to jest sprzedawane - tutaj jest adres allegro http://allegro.pl/vw-touran-1-9-tdi-blu ... 71704.html i numer VIN WVGZZZ1TZ9W084502. czy ja mogę prosić kogoś o pomoc?
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Re: sprawdzenie pięknego tourana przed zakupem PILNE PROSZE!

Post autor: GioW »

Ksenonów fabrycznych na pewno nie ma bo to inne lampy są wtedy. Albo ma soczewki i zwykłe żarówki (i na to stawiam) albo wstawione jakieś samoróbki.

Tak wygląda lampa z ksenonem:
Image

Zdjęcia nie wyraźne i przez co nie widać czy ma czujniki parkowania...
leeser
Kandydat

ma czujniki parkowania, byłem się nim przejechać i nie mogę mu zarzucić nic złego, auto ładnie się prowadzi, nowe hamulce - tarcze z klockami, sprzęgło, rozrząd, wodziki w skrzyni, synchronizator 5 biegu, nowe opony zima i lato, a sprzedaje bo żona boi się nim jeździć i woli tą kasę wydać na fundamenty. młode małżeństwo, a autko dość wiarygodne. ale mam rozumieć że te lampy są oryginalne czy podróbka?
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Lampy ori ale to nie ksenony! Jeśli będzie Ci wpierał, że ksenon to niech wyciągnie żarówkę/żarnik i udowodni.
leeser
Kandydat

w zasadzie nie robi mi to wielkiej różnicy. ważne żeby autko się sprawowało. i nie było bite na 1000 sposobów. zresztą, przejście ze starej pordzewiałej Nexii na takiego bydlaka to duży skok i zależy mi na tym żeby jak najwięcej się dowiedzieć przed zakupem.
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

no i tak trzeba gdzieś podjechać żeby zobaczył to jakiś fachowiec, generalnie wyposażenie nie powala ale z drugiej strony jak jest klima i el. szyby to co więcej chcieć.... No może halogeny ale to można dołożyć... Odezwij się do kolegi AKI to może po VIN coś pomoże przeszłość poznać. Cena zadziwiająco niska...
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
leeser
Kandydat

dlatego pisze tutaj. Chłopaczek mówi ze on byłby za tym żeby gdzieś jechać sprawdzić auto żeby potem do niego nie mieć pretensji jakby coś było nie tak, a najgorsze że dzisiaj mam mu dac odpowiedź bo ktoś już czeka w kolejce po niego a Kolega Aki może sprawdzić dopiero jutro, zastanawiam się bardzo nad tym bo coś tam o autach wiem i po oględzinach, spr miernikiem lakieru i przejażdżce autko wygląda na bardzo udane...
Awatar użytkownika
hubert222
Zaawansowany
Auto:: Touran 2004 1.9 TDI AVQ
Imię:: Hubert
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

Post autor: hubert222 »

Z ta kolejka moze byc pic na wode zeby tylko szybko sie zdecydowac takze zalecam ostroznosc ;)
leeser
Kandydat

nie żebym gościa bronił, ale przy mnie ktoś dzwonił, a ja mu powiedziałem że do niedzieli popołudniu dam mu odpowiedź bo jestem zainteresowany to powiedział innej osobie przez telefon żeby zadzwoniła w poniedziałek, nie chciał zaliczki, i nie chciał zejść z ceny nawet o 300zł, twardo trzymał cene i jak nie pasuje to nie sprzeda. mam porównanie bo inny na dzień dobry spuścił 1000zł bo chciał wepchnąć na siłe..
staram się być ostrożny żeby nie trafić na minę.
dlatego szukam porady tutaj.
Awatar użytkownika
aawol

słuchaj... coś o autach wiesz, jako jedyny z nas widziałeś auto na żywo i nim jeździłeś, odnoszę wrażenie że Ci się podoba( to akurat źle bo emocje to zły doradca). Myślę że dobrze spisana umowa ( żeby się zabezpieczyć przed ukrytymi wadami) i jeśli coś pójdzie bardzo źle ( odpukać) to droga przez mękę ale jest szansa odzyskać kasę. Podoba się to umawiaj się z gościem do dobrego mechanika lub ASO - to i tak dopiero jutro a w tym czasie może Aki zdąży. Przecież dziś go i tak nie kupisz bez wizyty na komputerze i oględzin niezależnego mechanika.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
bartek0-01
Specjalista
Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
Imię:: Bartłomiej
Podziękował: 204 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartek0-01 »

aawol pisze:słuchaj... coś o autach wiesz, jako jedyny z nas widziałeś auto na żywo i nim jeździłeś, odnoszę wrażenie że Ci się podoba( to akurat źle bo emocje to zły doradca). Myślę że dobrze spisana umowa ( żeby się zabezpieczyć przed ukrytymi wadami) i jeśli coś pójdzie bardzo źle ( odpukać) to droga przez mękę ale jest szansa odzyskać kasę. Podoba się to umawiaj się z gościem do dobrego mechanika lub ASO - to i tak dopiero jutro a w tym czasie może Aki zdąży. Przecież dziś go i tak nie kupisz bez wizyty na komputerze i oględzin niezależnego mechanika.
dobrze powiedziane :brawa:
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO :20: ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
aawol

a za brak ksenonów niech opuści na paliwo.... to auto jest w Krakowie czy w Szczurowej? Jak w Krakowie to kolega Romeczek polecał niezależnego mechanika, który zdaje się być doskonałym fachowcem w temacie VW. Szczurowa to już kawałek...
ZWzPD - ale jaja!!!!

auto touran aawol
leeser
Kandydat

auto jest w Szczurowej, skąd Kolega wie że tam skoro w aukcji napisane kraków?
do szczurowej mogę Kolege mechanika zabrać na oględziny czy cuś, a ile taka przyjemnośc kosztuje? tak z czystej ciekawości
Awatar użytkownika
aawol

heheh sprawdziłem pozostałe aukcje - widać że poza miastem bo prasę do słomy sprzedaje do obejrzenia w Szczurowej właśnie - taki nawyk sprawdzania czy nie ma całego komisu na allegro.... O koszty zabrania mechanika trzeba pytać osobiście - ja nie wiem no i nie znam się na tyle żeby realnie pomóc.
ZWzPD - ale jaja!!!!

auto touran aawol
ODPOWIEDZ