Eljot pisze:A u mnie zawitała...
KIERA Z MANETKAMI!!!
spytam się z ciekawości.
Czy wstawiacie te łopatki dla "miecia" czy do użytku? Czy często jeździcie na trybie sportowym?
Ja chyba z 5 razy włączyłem "S" w tym 2 razy przez pomyłkę
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
Eljot pisze:A u mnie zawitała...
KIERA Z MANETKAMI!!!
spytam się z ciekawości.
Czy wstawiacie te łopatki dla "miecia" czy do użytku? Czy często jeździcie na trybie sportowym?
Ja chyba z 5 razy włączyłem "S" w tym 2 razy przez pomyłkę
Nie musisz jechać w trybie sportowym aby używac "łopatek".... Podobno sprawdza się to przy wyprzedzaniu jak chcesz sobie sam zredukować bieg
Nie byłem fanem łopatek ale jak z nimi pojeździłem to jest OK, przydają się, np. jak skrzynia za wcześnie wrzuci wysoki bieg i jedzie na 1300 obrotów. Wtedy redukcja i jedziemy w trybie manualnym
Dla mnie to było na początku:
Mieć DSG i nie mieć łopatek?
A później posłuchałem o dobrodziejstwach tego ustrojstwa, poczekałem i...
Mam to chciałem tak i tak!
Czwarty footwell zamontowany. Pogoda była łaskawa :-) No i dzieciakom trampolinę skręciłem. Wbrew pozorom to też do Tourana - jak skaczą, to mogę chwilę przy aucie podłubać.
oddałem autko w ręce fachowca do wymiany przednie amorki wraz z dodatkami..... Nawet nie odbieram - wyszło po drodze że przegub wewnętrzny trzeba obejrzeć bo w ostatnich dniach stukanie się nasiliło drastycznie. Pewnie dojdzie jeszcze jeden wydatek....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
wąż doprowadzający/odprowadzający płyn do webasta dotykał rurki wydechowej i się przytopił . Koszty to nowy wąż 40cm plus 3 opaski 16-25 i nowy płyn G12 - 75zł.
A u mnie dziś zawitało z przymusu nowe zawieszenie przód amortyzatory sprężyny poduszki łożyska itd po prostu cały komplet bez sentymentu i nic nie zostawiam starego wszystkie części oryginalne wydać raz i nie wracać do tematu najgorsze za mną czyli wprasowywanie poduszek najgorsza była ta pod silnikiem jutro składanie do końca oraz ustawienie zbieżności i wyjazd już bez cieknących amortyzatorów i stuków w zawieszeniu
U mnie tak samo kompletny nowy rozrząd z pompa wody, + inspekcja całego samochodu pod względem technicznym = idealny stan, bez wycieków i innych pier***.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.