Zablokowane drzwi - lewy tył

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

nie 130 za przedni lewy kierowcy zapłaciłem ;)
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Re: Zablokowane drzwi - lewy tył

Post autor: Bzyku »

witam, ponieważ mam podobny problem jak koledzy wcześniej opisywali postanowiłem się dopisać do tematu. Na początek mam nadzieję że jakoś uda się otworzyć zablokowane drzwi. ale nie o tym. chciałem Was zapytać jaki nowy zamek kupić widziałem jakieś Vika i SKF (ale inne drzwi)? które lepsze? kto w ogóle robi do VW na pierwszy montaż (chociaż może lepiej wybrać innego producenta skoro oryginały tak się psują?!) dzięki za pomoc!
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
BartG
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: BartG »

Ja kupiłem używkę na allegro orginał i nie mam już problemu. A co do psucia to mam wrażenie, po ostatniej wymianie licznika (po zablokowaniu immo), że winny jest słaby akumulator i od tego zaczynają się wszystkie bolączki tej całej elektroniki....
Awatar użytkownika
Baranek
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz

Post autor: Baranek »

Podepnę się pod temat, bo też mam problem z zamkiem drzwi, tyle że przednich od strony od kierowcy. Objawy są następujące: zamek nie odblokowuje się z pilota (udaje się to raz na 10-20 prób), natomiast przy użyciu kluczyka nie ma żadnych problemów - otwiera i zamyka zamki wszystkich drzwi bez żadnych problemow. Co może być przyczyną i ewentualnie jak nad tym zapanować?
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Odp: Zablokowane drzwi - lewy tył

Post autor: cheles »

Rozebrać i sprawdzić to byłaby podstawą dalszych działań.
Co do przyczyn masz je podane w problemach które opisywali koledzy na własnym przykładzie. Jak nie zajrzysz to będzie tylko gdybanie, ktoś napisze że kable sie przecieraja inny że microstyki a jeszcze inny doradzi wymiane. Rozbierz i ocenisz.
NzTT
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
alcest
Użytkownik
Auto:: 1.9 TDI BXE 06'
Imię:: Radek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: alcest »

Witam
i mnie niestety dopadło. Od jakiegoś czasu kiepsko otwierały się drzwi kierowcy ale tu kluczykiem zawsze idzie otworzyć. A wczoraj po zrobieniu zakupów + myjce zablokowały się na amen drzwi od pasażera prawe.
edit:
Drzwi otwarte, powalczyłem z klamką + pilotem. Zamek sprawdzony i nic nie znalazłem więc założony ponownie. Czekam na "następny" raz... Dodatkowo przy sprawdzaniu kabli w drzwiach i na połączeniu słupka z drzwiami, połamałem ramkę plastikową jaka trzyma gumową osłonę kabli na słupku. Może mnie ktoś poratować i podać nr. tej ramki?
Boo
Auto:: Touran 1.9tdi 2007
Imię:: Bogdan

Post autor: Boo »

Witam wszystkich.Miałem zablokowane tylne drzwi w moim Turku.Problemem było zdjecie tapicerki ,więc jest prosty sposób na nią nawet z przykręconymi śrubami na dole.Wystarczy opuśćić szybę i podwżyć ten plastik na górze żeby wyskoczył z tej ryńienki szarpnąć do siebie,kołki plastikowe powinny odskoczyć.Potem odchylić i można sie dobrać do metaloeego panelu bez rozrywania tapicerki. :)

-- Pt kwi 22, 2016 23:26 --

ODPOWIEDZ