Jeden:Probelm z radiem RCD210. Dwa: jak odczytac PIN.

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
Awatar użytkownika
Chicken
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 BLS '06
Imię:: Adam
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Jeden:Probelm z radiem RCD210. Dwa: jak odczytac PIN.

Post autor: Chicken »

Witajcie,
jeśli już był taki temat to z góry przepraszam ale szukajka nie znalazła nic co bym mi pomogło.

Zaznaczę, że nie chodzi o radio w Touranie tylko w VW Caddy. Otóż siedzi tam radyjko RCD210. Wszystko niby pięknie i ładnie ale jest 1 problem. Otóż "łapie" tylko najsilniejszą stację w danym miejscu. Obstawiałem, że to wina anteny. Zakupiłem zewnętrzną - taką byle jaką za 20zł. Tak dla sprawdzenia. I tutaj zonk. Wejście jest inne. Czy dobrze wyczytałem, że RCD210 ma wejście antenowe FAKRA? Jakoś udało się na krótko odpalić i tutaj zagwozdka bo okazuje się, że nic się nie zmienia. Dlatego obstawiam, że to wina radia.

Chciałem podpiąć swoje z Touranka ale tutaj kolejny zonk. Podaj PIN. Skąd mam go odczytać? Czy podpinając pod kompa można go odczytać? Czy to jest gdzie zapisane w nr seryjnym radia? Nie mam pojęcia.

Z góry dziękuję za pomoc :uklon:
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
Awatar użytkownika
winetu_vip
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
Imię:: Tomek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Re: Jeden:Probelm z radiem RCD210. Dwa: jak odczytac PIN.

Post autor: winetu_vip »

Nie ma możliwości odczytania pinu radia po podpięciu kabla diagnostycznego (bo chyba taki masz na myśli) ani znalezienia go w nr seryjnym.
Pin jest zapisany w radiu i w liczniku samochodu i jest pamiętany do kolejnej zmiany.
Fabrycznie pin jest wydawany na osobnej kartce, która powinna znajdować sie przy dokumentacji samochodu. Jest jeszcze możliwość, że pin jest zapisany na obudowie radia.
Jeżeli nie znajdziesz nigdzie to pozostaje znaleźć jakiegoś magika w okolicy który rozkoduje radio.
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

w sprawie PINu pisz do Admina mi pomógł, lub podjedź caddy do ASO i zapytaj czy by Ci nie sczytali PINu może się uda za free, choć znam ASO które kasują za to, warunek musi być ori radio.

ja mam u siebie w golfie właśnie RCD210 i jest tylko jedno wejście antenowe, tyle że nie wiem jakie to - jak będziesz potrzebował to zrobię Ci skan instrukcji... aha u mnie to radio RCD210 przy zwykłej antenie dachowej działa lepiej niż RCD310 - miałem zamontowane oba u siebie, 210 czyściej mi radio grało a na 310 fale uciekały czasami.
Awatar użytkownika
Miki76
Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
Imię:: Damian
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowań: 194 razy

Post autor: Miki76 »

może padł wzmacniacz antenowy jak podepniesz inne radio wtedy będziesz wiedział wzmacniacz jest poza radiem
Awatar użytkownika
Chicken
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 BLS '06
Imię:: Adam
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Chicken »

No nic. Nie znalazłem nigdzie w papierach nr pin radia. Jutro zobaczę czy na radiu nic nie ma chociaż już je wyciągałem i nic takiego nie kojarzę.

No nic. Dzięki za podpowiedzi. Spróbuję coś wykombinować.
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Odp: Jeden:Probelm z radiem RCD210. Dwa: jak odczytac PI

Post autor: cheles »

Jedyna możliwośc to podzwonic po ASO w twojej okolicy i sprawdzić ceny za podanie pinu do radia.
A czy przypadkiem tu mogę sie mylić że w ustawieniach jest opcja wyszukiwania stacji ktora najmocniejszy ma sygnał ?
NzTT
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ