CB radio Legend II

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

CB radio Legend II

Post autor: cheles »

Witam.

Pytanie zadaje specom od CB radia - jeżeli tacy są na naszym forum. Uprzedzam przejrzałem z trzy fora i byłem w serwisie.

Posiadam radyjko Legend II antena midland. I cóż, o poranku radio nie nadaje brak dźwięku, dopiero po jakimś czasie zaczyna działać - jakby musiało się rozgrzać. Radio oddane do serwisu sprawdzili oddali działa - przy mnie sprawdzone idealny dzwięk. A rano problem wrócił. Sprawdziłem antenę na innym CB od razu jest dzwięk. Sprawdziłem radio na innej antenie i zonk.
Może ktoś się spotkał z takim problemem bo serwis zrobił wielkie oczy. Na szczęście radio na gwarancji.

P.S Proszę bez komentarzy - o radiu to był prezent.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
seba244
Expert
Auto:: Touran
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Ogólnie ok radio jak na CB..Jest to kopia w 95% z Pres. Johnny i Harry. Różnią się tylko kwarcami , rezystorami...
Wg mnie jest to kwarc, modulator, albo stopień końcowy(zimny lut)

Częstochowa na 100% to naprawi, słyszałem o takich przypadkach tylko na unidenach, więc w Częstochowie napewno mieli takie przypadki i wiedzą o co chodzi....

Jak coś polecam Częstochowę, albo przyjedź jutro do Katowic to zobaczymy......
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

seba244 pisze:Ogólnie ok radio jak na CB..Jest to kopia w 95% z Pres. Johnny i Harry. Różnią się tylko kwarcami , rezystorami...
Wg mnie jest to kwarc, modulator, albo stopień końcowy(zimny lut)

Częstochowa na 100% to naprawi, słyszałem o takich przypadkach tylko na unidenach, więc w Częstochowie napewno mieli takie przypadki i wiedzą o co chodzi....

Jak coś polecam Częstochowę, albo przyjedź jutro do Katowic to zobaczymy......
Dzięki za wyjasnienia radyjko oddalem do serwisu jest na gwarancji niech się martwia. Jak bede odbieral to się spytam co było.

Radyjko pojechało do głównego serwisu - cosik czuje ze a byla to druga naprawa to przy trzeciej poprosze o zwrot kasy i doloże do innego.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ