Wycieraczki start >10KM/H

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Re: Wycieraczki start >10KM/H

Post autor: turek »

A działają wycieraczki w pozycji czasowej (pierwsza do góry) i czy da się regulować ich częstotliwość?
mieszkoma
Użytkownik
Auto:: AVQ 2003
Imię:: Mieszko
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: mieszkoma »

Sprawdź to co pisze turek.
Prędkość ma wpływ na wycieraczki. Jeżeli mam ustawione wycieraczki na czasowe przetarcie (tylko najrzadsze) to jeżeli się zatrzymuje wycieraczki także przestają pracować na czas postoju i jak tylko ruszam to zaczynają pracować w dotychczas ustawionym trybie czasowy.
praktikant
Kandydat
Auto:: Touran 2003 1.9tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 1 raz

Post autor: praktikant »

Wycieraczki sprawdzone na postoju - wszystko ok działa.
Jeśli na postoju przed ruszaniem uruchomię wycieraczkę to przy tych 10km/h sie juz nie uruchomi sama.
Jeśli ruszam przed przetarciem manualnym (jeśli sam przed 10km/h nie przetre)to wycieraczka zrobi jeden cykl przy tych 10km/h , zgaszę silnik i przed zgaśnięciem komputera (wyświetlacz) znowu przekroczę 10km/h to sie wycieraczki nie załączą. Jeśli zgaszę silnik i komputer zgaśnie i ponowny rozruch to przy 10km/h wycieraczki zrobią jeden cykl. Śilniczki od wycieraczek nie są oryginalne i są dziwnie sztachnięte w strone pasażera (dochodzą do słupka ) ale jako tako działąją tak jak powinny.
Awatar użytkownika
TOMASZ PLUTA
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
Imię:: Tomasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: TOMASZ PLUTA »

Moze ten ruch wycieraczek jest dodatkowym ruchem po urzyciu spryskiwaczy
U mnie jak użyje spryskiwaczy na postoju to wycieraczki robią 3 ruchy ale podczas jazdy mam jeszcze ten jeden dodatkowy ruch
Moze jest jakiś błąd i komp dostaje sygnał ze był użyty spryskiwacz
praktikant
Kandydat
Auto:: Touran 2003 1.9tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 1 raz

Post autor: praktikant »

Doszło ze silniczki moga byc prawdopodobnie od anglika. Co by po części tłumaczyło pierwsza startującą wycieraczke od pasażera. :omatko:
Ale nadal nic

-- N lis 30, 2014 12:18 --

Witam
Wycieraczki nadal nic plus doszło że teraz wycieraczki sie nie złożado pozycji spoczynku (są cały czas równolegle do słupków)nie wiem czy ma na to wpływ ujemna temperatura?
Mam mianowicie pytanie czy da rade założyć jeden silniczek od nowszego tourana ,czy dalej trzeba założyć dwa. Teraz będę miał więcej czasu to się może z tym uporam.
Z góry śliczne dzięki za info
ODPOWIEDZ