Krata VW Touran
-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,9 , 2008
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Krata VW Touran
Witam jak w temacie muszę zamontować kratę do vw tourana żeby zrobić homologacje na ciężarówkę ma może ktoś instrukcję montażu?? Kupiłem kratę bez instrukcji w sieci nic nie mogę znaleźć.
- Jacekp54
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran '03 1.9 AVQ
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Re: Krata VW Touran
Jaką kratkę masz? Ja mam metalową, ze ścianką za siedzeniami, więc mogę Ci pokazać zdjęcia jak jest zamontowana.

-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,9 , 2008
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dokładnie coś takiego tylko jeszcze dodatkowo mam dwie rurki i dłurzsze płaskowniki do zamontowania.
- Jacekp54
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran '03 1.9 AVQ
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Jutro porobię zdjęcia, i wrzucę
-- 10 lip 2014, o 14:49 --
Odnośnie montażu kratka przykręcona jest w czterech miejscach, u góry za listwą podsufitki przy klapie, i na dole bagażnika.
Do górnych dziur w kratce wkręcasz płaskowniki, tak aby były skierowane w stronę tylnej klapy:

Potem musisz wkręcić uchwyty, które będą trzymały dół kratki:

Proponuję zdjąć górną listwę przy podsufitce, i wyjąć tylne fotele, potem możesz włożyć kratkę (najlepiej wchodzi od strony tylnych siedzeń) warto wziąć kogoś do pomocy żeby ją przytrzymał, po osadzeniu kratki na swoim miejscu przykręcasz płaskowniki do dachu

Potem przykręcasz kratkę od dołu, polecam dodać na śruby jakieś gumowe nakładki, aby zmniejszyć trzeszczenie w czasie jazdy.

I kratka gotowa

-- 10 lip 2014, o 14:49 --
Odnośnie montażu kratka przykręcona jest w czterech miejscach, u góry za listwą podsufitki przy klapie, i na dole bagażnika.
Do górnych dziur w kratce wkręcasz płaskowniki, tak aby były skierowane w stronę tylnej klapy:

Potem musisz wkręcić uchwyty, które będą trzymały dół kratki:

Proponuję zdjąć górną listwę przy podsufitce, i wyjąć tylne fotele, potem możesz włożyć kratkę (najlepiej wchodzi od strony tylnych siedzeń) warto wziąć kogoś do pomocy żeby ją przytrzymał, po osadzeniu kratki na swoim miejscu przykręcasz płaskowniki do dachu

Potem przykręcasz kratkę od dołu, polecam dodać na śruby jakieś gumowe nakładki, aby zmniejszyć trzeszczenie w czasie jazdy.

I kratka gotowa

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Mam gdzieś instrukcję montażu siatki - jeżeli się przyda to podaj na PW e-mail to Ci podeślę.