Jest to mój pierwszy manual więc proszę o wyrozumiałość

Nie znalazłem a forum nic na temat zdjęcia tych klamek w drzwiach tylnich więc postanowiłem, że podzielę się z wami moim sposobem na demontaż i oskrobanie ich z niepotrzebnej (według mnie) gumy.
Czas modyfikacji : 15 min na zdjęcie tapicerski oraz 1 godzinka na porządne oskrobanie klamki.
Potrzebne narzędzia:

Zabieramy się do roboty:
Pierwszym krokiem będzie zdjęcie korby do podnoszenia szyby jeżeli taką posiadamy

Naciskamy na plastikowy pierścień zgodnie ze strzałkami i powinien na zeskoczyć w górę lub w dół.
Następnie ciągniemy korbę i powinna ładnie zejść.

Kolejnym krokiem będzie ściągnięcie jednej części klamki.
Zaczynamy od dołu tak jak jest to przedstawione na zdjęciu.
Klamkę trzymają trzy zatrzaski przedstawione na zdjęciu czerwonymi strzałkami.

Następnie musimy odkręcić dwie śruby torx 25.

Teraz najtrudniejsza część.
Musimy zdjąć tapicerkę drzwi.
Zaczynamy od odkręcenia dwóch śrub na dole zaznaczonych niebieskimi strzałkami. (torx 20)
Następnie delikatnie wyszarpujemy naszą tapicerkę zaczynając od dołu, może sobie także pomóc płaskim wkrętakiem.
Kołki zaznaczone są czerwonymi strzałkami.

Po zdjęciu tapicerki odpinamy kostkę jeżeli taką posiadamy.
W tyłu tapicerki znajdziemy mocowanie drugiej części klamki.
Trzyma się ona na trzech śrubach torx 20 zaznaczonych na zdjęciu.

Teraz możemy już spokojnie wyjąc klamkę.
Delikatnie oskrobujemy klamkę kartą lub innym plastikowym narządziem.
Na koniec przecieramy ją szmatką możemy także nałożyć troszkę pasty lekkościernej by nabrała ładny połysk.
UWAGA !!! Nie możemy jej skrobać niczym metalowym, bo ją całą porysujemy !!!

Teraz możemy wszystko złożyć w odwrotnej kolejność i cieszyć się z pięknych błyszczących klamek

Gotowa klamka:

Niestety moja klamka ma parę głębszych odprysków których już niestety nie da się usunąć ale efekt moim zdaniem jest i tak o wiele lepszy.
Dziękuje za uwagę