Planowanie trasy Polska-Włochy

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
Blupol
Przeglądacz
Auto:: '12 1.6 TDI Bluemotion
Imię:: Tom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Planowanie trasy Polska-Włochy

Post autor: Blupol »

Cześć,
Zielona Góra--Wrocław A4---Gliwice A1---Żory---Cieszyn---Jablunkov(Czechy)---Żylina (Słowacja) i śmigasz autostradą do samych Włoch. Proponuję nocleg na jednym z dużych parkingów w okolicach Graz (Austria).
Jeżdżę tak co roku, zmęczenia nie odczuwam, ale jako że wyruszam wieczorem, to te 2h w najgorszym momencie nocy (2-3) dobrze robi.
Na drogę koniecznie kwaśne miśki lub landrynki :)
Szczegoły trasy mogę też podać łącznie z cenami winietek, autostrad i paliw :bry:
Awatar użytkownika
wujo_sam
Specjalista
Auto:: Touran 2.0
Imię:: Tomasz
Podziękował: 68 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy

Post autor: wujo_sam »

No to dzieki koledze Blupol trase masz rozkminiona :)
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
Imię:: Staszek
Podziękował: 55 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: stann »

Blupol pisze:Cześć,
Zielona Góra--Wrocław A4---Gliwice A1---Żory---Cieszyn---Jablunkov(Czechy)---Żylina (Słowacja) i śmigasz autostradą do samych Włoch. Proponuję nocleg na jednym z dużych parkingów w okolicach Graz (Austria).
Jeżdżę tak co roku, zmęczenia nie odczuwam, ale jako że wyruszam wieczorem, to te 2h w najgorszym momencie nocy (2-3) dobrze robi.
Na drogę koniecznie kwaśne miśki lub landrynki :)
Szczegoły trasy mogę też podać łącznie z cenami winietek, autostrad i paliw :bry:
Blupol nie wiem czy ta trasa co podałaś jest dobra. Wydaje mi sie że lepiej i szybciej jest jechać przez Niemcy i Austrię. Niemcy maja autostrady darmowe i sie dobrze jedzie. Przez Czechy to chyba zbyt dużo gór, no i kawał drogi w Polsce. Ja bym dojechał do Zgorzelca i potem na Drezno, Nurberg Monachium i Salzburg
ODPOWIEDZ