Konserwacja
-
- Kandydat
- Auto:: VW Touran I 1.9 TDI 2006r
- Imię:: Wojtek
Konserwacja
Witam, mam pytanko odnośnie konserwacji spodu auta. Czy radzili byście robić konserwacje? Czy lepiej zrezygnować?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Re: Konserwacja
Witaj
Kolego ja jeszcze nie słyszałem aby konserwacja zaszkodziła jakiemuś autku. Oczywiście musi być ona dobrze dokonana a nie tylko pomalowane podwozie. Przed konserwacją ważne jest aby oczyścić spód z zalegającego piasku, błota. Oczyścić wszystkie szczeliny kanaliki i najważniejsze wyczyścić wszystkie miejsca gdzie pojawia się "ruda".
Więc jeśli chcesz nie zastanawiaj się.
Kolego ja jeszcze nie słyszałem aby konserwacja zaszkodziła jakiemuś autku. Oczywiście musi być ona dobrze dokonana a nie tylko pomalowane podwozie. Przed konserwacją ważne jest aby oczyścić spód z zalegającego piasku, błota. Oczyścić wszystkie szczeliny kanaliki i najważniejsze wyczyścić wszystkie miejsca gdzie pojawia się "ruda".
Więc jeśli chcesz nie zastanawiaj się.
-
- Kandydat
- Auto:: VW Touran I 1.9 TDI 2006r
- Imię:: Wojtek
Nie wiem jakie ma znaczenie to czy w tytule napisałem "konserwacja" czy "konserwacja spodu auta" no ale mniejsza o to. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
- pabloxxx
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,9 TDI
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
ma znaczenie dla szukających podobnego tematu, jak dokładnie opiszesz to łatwiej znaleźćwycha pisze:"konserwacja" czy "konserwacja spodu auta"
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Ostatnio dowiedziałem się ze można by powalczyć w A.S.O. o czyszczenie z rdzy i konserwacje podwozia (12lat gwarancji na podwozie, nadwozie 3 lata). Tylko że aby pozytywnie rozpatrzyli reklamacje muszą być robione przeglądy w A.S.O. nie koniecznie regularnie i terminowo ważne by były wpisy w oryginalnej książce
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Masz kolego więcej szczegółów odnośnie tej 12 letniej gwarancji.turek pisze:Ostatnio dowiedziałem się ze można by powalczyć w A.S.O. o czyszczenie z rdzy i konserwacje podwozia (12lat gwarancji na podwozie, nadwozie 3 lata). Tylko że aby pozytywnie rozpatrzyli reklamacje muszą być robione przeglądy w A.S.O. nie koniecznie regularnie i terminowo ważne by były wpisy w oryginalnej książce
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO

- turek
- Specjalista
bartek0-01 tzn. jak bylem po części to zapytałem jak jest z gwarancja na blachę bo mam kilka wrzodów pod lakierem na klapie no i niestety raczej nie naprawią bo serwis był ładnie prowadzony w Niemczech przez pierwszego właściciela ale od sprowadzenia już nie ma wpisów a to już 3 lata bez przeglądu wiec raczej odpada ,do każdego klienta podchodzą indywidualnie wiec jak kupisz u nich auto albo ze 2
i jeszcze serwisujesz to staną na głowie żeby to załatwić ale mimo wszystko warto podjechać i zapytać

- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Kurcze ostatni wpis mam z 06.08. 2012 już w Polskim serwisie. Ciekawe czy by sie załapał. Trzeba podjechać i zapytać 

----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO

- turek
- Specjalista
Nic nie pytać,z nimi trzeba twardo ,zgłaszasz reklamacje na podwozie ze koroduje a oni powinni porobić zdjęcia i wysłać do VW Polska a tam zweryfikują czy się należny czy nie i czekasz na decyzje .