Witam mam problem ostatnio zamknąłem klapę bagażnika i już nie mogę jej otworzyć najprawdopodobniej klamka została w górnym położeniu bo podczas przyciskania jej nie ma żadnej reakcja tak jakby była wciśnięta.
Czy mógłby mi ktoś pomóc w otwarciu bagażnika wiem tyle że można to zrobić od wewnątrz auta otwierając klapkę od trójkąta dalej jest dziura w plastiku i niby jakoś tam można otworzyć ale nie mogę zlokalizować tam żadnych cięgien za które można by pociągnąć.
Awaryjne otwieranie bagażnika
- crazyvip21
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2003
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 1 raz
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 670 razy
Re: Awaryjne otwieranie bagażnika
Ciepło,ciepło... Jest takie cięgno.... za które można pociągnąć otwierając awaryjnie klapę...
Odblokowanie awaryjne jest dostępne przy wymontowanym trójkącie ostrzegawczym przez otwór w osłonie pokrywy tylnej. Najlepiej do tego celu użyć płaskiego śrubokręta lub coś czym możesz przesunąć w bok....

Odblokowanie awaryjne jest dostępne przy wymontowanym trójkącie ostrzegawczym przez otwór w osłonie pokrywy tylnej. Najlepiej do tego celu użyć płaskiego śrubokręta lub coś czym możesz przesunąć w bok....

- crazyvip21
- Początkujący
Dzięki wielkie faktycznie byłem blisko jutro zerkne może się uda. Potem trzeba jeszcze stwierdzić co tam się z tą klamką narobiło. Pozdro dzięki za podpowiedź.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Golf & Passat
- Imię:: Jurek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
na tymczasowe otwieranie klapy (miałem ten sam problem, klamka padła) możesz zakodować VCDSem funkcję otwierania klapy z pilota (w module komfortu, funkcja "softtouch")
- crazyvip21
- Początkujący
Klapa otworzona. a co do klamki okazało się że zamarzła trochę oliwy w sprężynkę i miejsca ruchome i po sprawie chodzi jak szwajcarski zegarek ;-)