układ dolotowy
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Filtr dla 2.0 BKD
Przy przebiegu 186000KM wymieniłem filtr powietrza( po około 8000)na ORI KN dedykowany dla silnika 2.0 TDI marki VW/AUDI

7. Po pierwszym czyszczeniu filtra KN przy przebiegu około 200100km stwierdziłem, że lepiej spełnia on zadanie, niż jego poprzednik (ORI VW), ponieważ komora filtra była zdecydowanie czystsza, niż poprzednim razem.

Zmiany bez szału.
Łatwiej utrzymać spalanie na niskim poziomie.
Co do wrażeń dźwiękowych..... zero zmian, przynajmniej przy wkładzie.
Jak miałem filtr KN w golfie 1,8 bezpośredni, to odgłosy pomruku zasysanego powietrza były co najmniej przyjemne.
W pudełku pod filtrem są dwa preparaty, jeden widać na zdjęciu, jest to olejek, którym nasącza się filtr, dzięki niemu filtr lepiej absorbuje zanieczyszczenia.
Drugi preparat służy do rozpuszczania olejku podczas mycia po pierwszym i kolejnym użyciu. Dzięki niemu łatwiej schodzą wszystkie zanieczyszczenia.

7. Po pierwszym czyszczeniu filtra KN przy przebiegu około 200100km stwierdziłem, że lepiej spełnia on zadanie, niż jego poprzednik (ORI VW), ponieważ komora filtra była zdecydowanie czystsza, niż poprzednim razem.

Zmiany bez szału.
Łatwiej utrzymać spalanie na niskim poziomie.
Co do wrażeń dźwiękowych..... zero zmian, przynajmniej przy wkładzie.
Jak miałem filtr KN w golfie 1,8 bezpośredni, to odgłosy pomruku zasysanego powietrza były co najmniej przyjemne.
W pudełku pod filtrem są dwa preparaty, jeden widać na zdjęciu, jest to olejek, którym nasącza się filtr, dzięki niemu filtr lepiej absorbuje zanieczyszczenia.
Drugi preparat służy do rozpuszczania olejku podczas mycia po pierwszym i kolejnym użyciu. Dzięki niemu łatwiej schodzą wszystkie zanieczyszczenia.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
o okrętach to mam mgliste pojecie
Ale TDI to jest to... Choc powiem ze mam teraz do czynienia z Caterpillarami z CR i to juz nie to samo co klasyka na pompie wtryskowej czy nawet mechaniczny pompowtrysk... No i bardzo czesto leca tu uszczelnienia pompek... 
EDIT: QQ tu jest cos dla ciebie, taniej http://www.ebay.pl/itm/K-N-57i-Kit-57-0 ... 20b2273ce6
EDIT2: QQ i są jakies postepy w zakupie?

EDIT: QQ tu jest cos dla ciebie, taniej http://www.ebay.pl/itm/K-N-57i-Kit-57-0 ... 20b2273ce6
EDIT2: QQ i są jakies postepy w zakupie?
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm