sprawdzenie numeru vin
-
slaweeekkk
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
sprawdzenie numeru vin
mam pewne pytanie. znajomy namierzył co prawda nie tourana lecz passata i chciałby sprawdzić jakoś numer vin czy da się ? jezeli tak to jakich info uzyska? no i oczywiscie gdzie?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
-
slaweeekkk
- Kandydat
-
slaweeekkk
- Kandydat
-
pablo686
- Początkujący
slaweeekkk pisze:pablo686 pisze:na allegro jest taka oferta za 22 zł i 35 zł
mogłbys podac link bo szukam i nie znalazlem
http://allegro.pl/sprawdz-oryginalny-pr ... 18141.html
Sam korzystałem, szybko i sprawnie
-
pablo686
- Początkujący
Dodi pisze:a dostałes wydrukowana cała historie na maila orginalna z opisem?pablo686 pisze:Sam korzystałem, szybko i sprawnie
ja wykupiłem opcje za 22 zł, która zawierała przebieg podczas ostatniej wizyty w serwisie z datą i ważniejsze naprawy w moim przypadku był to dzwonek z przodu (też była data podana kiedy to się stało i przy jakim przebiegu), zweryfikował to potem bo okazało się że mój znajomy ma tez możliwość sprawdzenia, przekazał mi to samo co gość z allegro.
-
anko1973
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
ja korzystałem z usług gościa z forum golfa lub pasata akurat; dane sa Ok ale trzeba pamietac o kilku rzeczach:
1. jesli był dzwon auto nie musiało być naprawiane w ASO.
2. auto mogło być serwisowane do jakiegos tam momentu a potem było poza ASO.
ale generlanie usługa jest w porzadku i warto zainwestować te pare dych - jak sie nie da czegoś w ASO dowiedzieć; z mojego doświadczenia wynika, ze jak sie ma numer VIN i datę ostatniego przeglądu to mozna to w ASO potwierdzić, jak to jest Ok to mozna wówczas zamawiac bardziej szczegółowa informację.
i według mnie najpierw trzeba auto obejrzeć, przejechac sie nim, obmierzyć i jak nie mamy wątpliwości to wówczas taka usługa na potwierdzenie naszej decyzji
1. jesli był dzwon auto nie musiało być naprawiane w ASO.
2. auto mogło być serwisowane do jakiegos tam momentu a potem było poza ASO.
ale generlanie usługa jest w porzadku i warto zainwestować te pare dych - jak sie nie da czegoś w ASO dowiedzieć; z mojego doświadczenia wynika, ze jak sie ma numer VIN i datę ostatniego przeglądu to mozna to w ASO potwierdzić, jak to jest Ok to mozna wówczas zamawiac bardziej szczegółowa informację.
i według mnie najpierw trzeba auto obejrzeć, przejechac sie nim, obmierzyć i jak nie mamy wątpliwości to wówczas taka usługa na potwierdzenie naszej decyzji
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: sprawdzenie numeru vin
Sprawdź tutaj i podziel się z namislaweeekkk pisze:mam pewne pytanie. znajomy namierzył co prawda nie tourana lecz passata i chciałby sprawdzić jakoś numer vin czy da się ? jezeli tak to jakich info uzyska? no i oczywiscie gdzie?
http://www.dubnetworks.net/vw-vin-decoder.htm
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Ta stronka daje tylko informacje, które widać gołym okiemcheles pisze:Sprawdź tutaj i podziel się z namislaweeekkk pisze:mam pewne pytanie. znajomy namierzył co prawda nie tourana lecz passata i chciałby sprawdzić jakoś numer vin czy da się ? jezeli tak to jakich info uzyska? no i oczywiscie gdzie?
Koledze raczej chodzi własnie o sprawdzenie VINu w ASO, czyli przebiegi, historia napraw itd.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Link podało moto.pl jako adres do sprawdzeniu VINu - podałem koledze żeby skorzystał i ocenił czy mu pomogłaRauko pisze:Ta stronka daje tylko informacje, które widać gołym okiemcheles pisze:Sprawdź tutaj i podziel się z namislaweeekkk pisze:mam pewne pytanie. znajomy namierzył co prawda nie tourana lecz passata i chciałby sprawdzić jakoś numer vin czy da się ? jezeli tak to jakich info uzyska? no i oczywiscie gdzie?
Koledze raczej chodzi własnie o sprawdzenie VINu w ASO, czyli przebiegi, historia napraw itd.