Miałem mały wyjazd dlatego pozno odpisuje

Dziękuje za podpowiedzi
Najpierw odpowiem Jacy, 147km i 330nm. Touran 1.9tdi BLS w wersji bez filtra ma seryjnie wiecej niz 105km moj miał bonus z fabryki i w serii miał równe 120km.
Sasiad rownież z tym samym silnikiem w Touranie robił chipa w Warszawie i w serii miał 115km, kiedys czytałem na ten temat i ponoć silniki bls bez filtra maja zwyczajowo wiecej niz 105km. No chyba ze Jaca twierdzisz ze obie hamownie sa do D.... Moc została podniesiona o 27km i niutki(nie pamietam ile było w serii a nie chce mi sie szukac wykresu;)
Dodam ze Turbina od zawsze chlodzona, bez buta na zimnym itd..
Gość ktory troche aut juz chipowal mówił ze pierwsze widzi taki zdrowy egzemplarz, i ze nawet coś tam w turbinie jest idealnie i ze to dziwne jak na jazdę większość po miescie. Nie pamietam dokładnie bo to dawno było
Gwivaldi dzieki za poświęcony czas

3 odpada na bank, gdyż auto jeździ i wszystko śmiga normalnie, zadnych problemów z obrotami.
Tylko ten dziwny stukot ktory moim zdaniem pasuje na dwumase ale sprawdze jutro to co napisałeś w 2.
Odpowiadając dalej na Twoje pytania pasek powinien byc zmieniony po 120k lub 6 latach. U nas autko jest od początku i tak jak pisałem przebieg ma na milion % oryginalny. Zmieniłem rozrzad dopiero teraz gdyż 120k bedzie miał moze za 2 lata a pasek by miał 10 lat wiec przesada. Pasek ani nie strzelił ani nic sie nie działo, zmieniony profilaktycznie i z racji wieku paska. Generalnie dodam ze widziałem go po wymianie i był jeszcze całkiem spoko

Auto jeździ od 3 lat 90% miasto i moze przez to ten dwumas tak szybko padł (o ile to dwumas). Jak zacznie głośniej dawać znak to bedzie wiadomo. Autkiem zatrzesie przy odpalaniu i gaszeniu ale nie jest to jakis super wstrząs, nie wiem czy zawsze taki nie był...
Zdarzają sie i maluchy z szopy z przebiegiem 20tys, wiec proszę sie nie dziwić

autko ostatnio było w serwisie vw 3 lata temu na zmianie oleju w dsg przy 60tys.
Nic innego oprocz zmiany oleju i filtrów nie było robione stad robiliśmy to u znajomego mechanika. Tak jak teraz rozrzad. Nie kolekcjonuje dalej wpisów do książki bo wiem co mam i na dodatek auto bedzie jezdzic u nas tak długo aż sie nie rozleci

czyli liczę jeszcze z 15 lat

serwis drogi a auto coraz tańsze, wpisy byłyby ok przy sprzedaży ale tak jak mowie nie bedzie takiej okazji
Do tej pory oprocz serwisów i zmiany rzeczy typu filtry płyny klocki złotówka nie była wydana na awarie. Widocznie najwyższy czas

amorki nawet mam Ori, teraz na przeglądzie 65% wiec generalnie to bedzie pierwsza rzecz jaka wymienię