Chłopaki jako ze szukam benzyniaka mam pytanie co to za silnik 2.0 8v 109km . Widuje się w ogłoszeniach takie i z cng (odpada u mnie ) i z lpg .
Bo 1.6 to wiadomo szału nie ma . Brat ma podobnego w GTi III ale 115 km to ten sam po jakiś modyfikacjach ? bo w sieci nie ma za dużo o tym silniku . Z tego co doczytałem montowany był też w Cendy . Interesuje mnie raczej pod złożenie lpg lub już z instalacją .
Zakup benzyniaka
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Re: Zakup benzyniaka
Jak chcesz pod LPG to podejdzie prawie wszystko z benzyny co
nie jest z oznaczeniem fsi.
nie jest z oznaczeniem fsi.
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
ten silnik wychodził w touranie tylko z CNG... Lpg moze byc ale tylko po przeróbkach w co wątpie żeby sie opłacało...Timix pisze:Widuje się w ogłoszeniach takie i z cng (odpada u mnie ) i z lpg .
-
- Kandydat
- Auto:: 2003
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 2 razy
Witajcie co do LPG.
Ojciec jeździ Octavia II, 2008 1,6MPI z fabrycznym gazem. Bardzo mało takich egzemplarzy na rynku.
Wielokrotnie tym jeździłem, miasto/wakacje, demon szybkosci to nie jest, tyle ze to niezawodne. Ale przyspieszenie 1,2 znośne, wyprzedzanie katastrofa, na otwartych trasach 120/130 km/h i cicho spalanie do 7-8,5 l zalezy jak sztywno masz noge lub tempomat. Ogólnie jednostka dobra i do polecenia.
Ojciec jeździ Octavia II, 2008 1,6MPI z fabrycznym gazem. Bardzo mało takich egzemplarzy na rynku.
Wielokrotnie tym jeździłem, miasto/wakacje, demon szybkosci to nie jest, tyle ze to niezawodne. Ale przyspieszenie 1,2 znośne, wyprzedzanie katastrofa, na otwartych trasach 120/130 km/h i cicho spalanie do 7-8,5 l zalezy jak sztywno masz noge lub tempomat. Ogólnie jednostka dobra i do polecenia.
-
- Auto:: SkodaOctavia II 1.6 mpi
- Imię:: Tomi
Zafira o podobnych gabarytach to Tourana paliła mi równa 10 ( miasto ,praca,zakupy) tyle ze 1.8 125km . Szkoda ze nie montują silników 2.0 8v 115km tych co w golfach chodziły .
wojtecki9 to w touranie 10 trzeba by liczyć przy tym silniku i gabarycie całkiem inny współczynnik oporu powietrza a to robi swoje . ( mowa cały czas o spalaniu LPG )
wojtecki9 to w touranie 10 trzeba by liczyć przy tym silniku i gabarycie całkiem inny współczynnik oporu powietrza a to robi swoje . ( mowa cały czas o spalaniu LPG )
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Spalanie w trasie dużo zależy tez od przełożenia skrzyni 5 biegu. W 1.6 byly 3 rodzaje o różnica przy ok 120km/h wynosi ok 800 obr/min . Więc mając 120km/h można miec 2500 lub 3200obr/mim