Witam wszytskich forumowiczów,
Mam mały problem z klimatronikiem w moim touranie. Probelm polega na tym, że cały czas się resetuje i powraca do stanu pierowtnego np. temperatura po włączniu załponu jest na 21 stopni po obu stronach, gdy zmieniam ( nie ważne czy w górę czy w dół) po paru sekundach resetuje się - tak jakby klimatronik wyłączał się i włączał. Nawet gdy nic nie zmieniam na panelu także się tak dzieje - gaśnie i się włącza. Stwierdzam to ,bponieważ przez cały czas słuchać jak łaptaki się ustawiają. Jezeli jest na OFF czyli wyłączona to nic się nie dzieje. Pragnę jeszcze wspomnieć, że klimatyzacja była nabijana w parę tygodni temu oraz regenerowałem sprężarkę klimatyzacji.
Co może być przyczyną???
KLIMATRONIK - resetuje się
-
- Kandydat
- Auto:: TOURAN 2.0 TDI BKD 2005r
- Imię:: Łukasz
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Re: KLIMATRONIK - resetuje się
Oczywiście szukać się koledze nie chciało, bo po co. I przywitać się w odpowiednim dziale też nie.
Sprecyzuj co masz na myśli pisząc resetuje się climatronic ? zmiany na wyświetlaczu, zmieniają się wartości ? czy chodzi Ci o pracujące łopatki ?
Jesli o łopatki to ten typ tak ma niestety, i nie jest to resetowanie jak nazwałeś. Można to naprawić ale o tym to sobie na forum poszukaj.
Sprecyzuj co masz na myśli pisząc resetuje się climatronic ? zmiany na wyświetlaczu, zmieniają się wartości ? czy chodzi Ci o pracujące łopatki ?
Jesli o łopatki to ten typ tak ma niestety, i nie jest to resetowanie jak nazwałeś. Można to naprawić ale o tym to sobie na forum poszukaj.
-
- Kandydat
Przepraszam ale to tak z rozpędu...
Nie wiem jak to mam dosłownie okreslić. Po włączeniu zapłonu włącza się klimatornik tak jak powinno być ( po 21 stopni na strone), słychać pracujące łoaptki i wszystko sie stabilizuje - tak powinno być. Po paru sekundach gaśnie wszystko ( czyli temperatura na wyświetaczu, podświetlenie pokręteł) i od nowa się załącza ( po 21 stopni na stronę ) słychać pracujące łopatki i tak w kółko. Poprostu nie da rady zapisać moich ustawień, bo i tak wszystko sie zresetuje i tak cały czas. Włącza sie i wyłącza, włączas sie i wyłącza.....
Nie wiem jak to mam dosłownie okreslić. Po włączeniu zapłonu włącza się klimatornik tak jak powinno być ( po 21 stopni na strone), słychać pracujące łoaptki i wszystko sie stabilizuje - tak powinno być. Po paru sekundach gaśnie wszystko ( czyli temperatura na wyświetaczu, podświetlenie pokręteł) i od nowa się załącza ( po 21 stopni na stronę ) słychać pracujące łopatki i tak w kółko. Poprostu nie da rady zapisać moich ustawień, bo i tak wszystko sie zresetuje i tak cały czas. Włącza sie i wyłącza, włączas sie i wyłącza.....
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
-
- Kandydat
i tu jest problem, ponieważ na komputerze u mechanika nie pokazało żadnego błędu
Panel nie był wymieniany.

-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Gdzieś coś nie łączy. , odepnij panel i sprawdź wtyczkę, potem bezpieczniki może któyś z 3 nie łączy.
-
- Kandydat
Tak też zrobię. Dam znać jak coś ustale...
-- N lis 16, 2014 09:14 --
Poblem rozwiązany. Mechanik poprawił coś w panelu i wszysko śmiga
-- N lis 16, 2014 09:14 --
Poblem rozwiązany. Mechanik poprawił coś w panelu i wszysko śmiga