problem navi rns 510

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
Awatar użytkownika
marcinmobil
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

problem navi rns 510

Post autor: marcinmobil »

Witam.
Jestem tu nowy, mam małe pytanko cz ktoś miał może podobny problem zmieniłem w swoim aucie RCD 300 na rns 510. Navi jest od skody superb ale to nie problem na początku to znaczy przed spolszczeniem chyba było ok piszę chyba ponieważ nie byłem w stanie tego sprawdzić do końca. Chodzi o nawigacje nie miałem anteny gps po spolszczeniu odblokowaniu by w czasie jazdy oglądać DVD i by czytało sd do 16GB wszystko hula ale nie navi .Jest mapa mam antena podłączona ale cały czas pokazuje mi jakąś dziwna pozycje mojego auta a współrzędne się nie zmieniają podczas jazdy w statusie gps pokazuje antena podłączona ale ilość satelit 0/0 status no fix proszę o ewentualne wskazówki . gdzieś na forum zagranicznym przeczytałem ze jest to problem softu że niby za nowy.POMOCY
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
leonis
Przeglądacz

Post autor: leonis »

Witam ,jak masz podłączona antene GPS ,chodzi mi w jakim miejscu ? bo jak mocno ja zakopałes to nie dziwi mnie to ze nie widzi satelit :)
Awatar użytkownika
marcinmobil
Przeglądacz

antena jest na desce na podszybiu wiec nie ma opcji by to był problem nawet jesli ja wyjme nic sie nie zmienia i chyba nie to jest problemem. Navi nie wie nawe ile ma zadanych satelit wyswietla w polu

satelite 0/0 i to drugie zero to problem nawet nie wie ze ma szukac i spośród ilu :cry:
Załączniki
Magical Snap - 2012.01.04 14.29 - 002.jpg
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Czyli teraz masz odtwarzacz dvd bez navi,może być wina softu.Może spolszczenie się kłoci z resztą,a są tam jakieś ustawienia portów w zaawansowanych ustawieniach? (zgaduje bo nie działałem z tą navi jeszcze )
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Hm, do czynienia z tym nie miałem, ale dlaczego jest "Tryb: No Fix"?
Masz tam jakies ustawienia? Mozliwosci zmiany tego trybu? Bo znaczeń tego moze byc duzo od "nie ustalony" poprzez "nie zainstalowany" do "nie oznaczony" Tak to troche wyglada jakby nie bylo wybranego trybu pracy? Albo faktycznie bład oprogramowania...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
marcinmobil
Przeglądacz

marynarz75 pisze:Hm, do czynienia z tym nie miałem, ale dlaczego jest "Tryb: No Fix"?
Masz tam jakies ustawienia? Mozliwosci zmiany tego trybu? Bo znaczeń tego moze byc duzo od "nie ustalony" poprzez "nie zainstalowany" do "nie oznaczony" Tak to troche wyglada jakby nie bylo wybranego trybu pracy? Albo faktycznie bład oprogramowania...
Pyrałem już wszędzie nic nie da sie zmienic ale z tego co wiem to radio ma żyroskop ale nawet kompas stoi caly czas N . przed aktualizacją nie mialem anteny gps radio bylo tak na sztuke wrzucone i wtedy podczas jazdy kompas pokazywał kierunek jazdy a teraz jak staneło tak stoi :cry: :cry: Więc coraz bardziej sądze ze to wina softu
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Więc soft.
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
ODPOWIEDZ