Witam.
Jestem tu nowy, mam małe pytanko cz ktoś miał może podobny problem zmieniłem w swoim aucie RCD 300 na rns 510. Navi jest od skody superb ale to nie problem na początku to znaczy przed spolszczeniem chyba było ok piszę chyba ponieważ nie byłem w stanie tego sprawdzić do końca. Chodzi o nawigacje nie miałem anteny gps po spolszczeniu odblokowaniu by w czasie jazdy oglądać DVD i by czytało sd do 16GB wszystko hula ale nie navi .Jest mapa mam antena podłączona ale cały czas pokazuje mi jakąś dziwna pozycje mojego auta a współrzędne się nie zmieniają podczas jazdy w statusie gps pokazuje antena podłączona ale ilość satelit 0/0 status no fix proszę o ewentualne wskazówki . gdzieś na forum zagranicznym przeczytałem ze jest to problem softu że niby za nowy.POMOCY
Pozdrawiam M.
problem navi rns 510
- marcinmobil
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- marcinmobil
- Przeglądacz
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Hm, do czynienia z tym nie miałem, ale dlaczego jest "Tryb: No Fix"?
Masz tam jakies ustawienia? Mozliwosci zmiany tego trybu? Bo znaczeń tego moze byc duzo od "nie ustalony" poprzez "nie zainstalowany" do "nie oznaczony" Tak to troche wyglada jakby nie bylo wybranego trybu pracy? Albo faktycznie bład oprogramowania...
Masz tam jakies ustawienia? Mozliwosci zmiany tego trybu? Bo znaczeń tego moze byc duzo od "nie ustalony" poprzez "nie zainstalowany" do "nie oznaczony" Tak to troche wyglada jakby nie bylo wybranego trybu pracy? Albo faktycznie bład oprogramowania...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- marcinmobil
- Przeglądacz
Pyrałem już wszędzie nic nie da sie zmienic ale z tego co wiem to radio ma żyroskop ale nawet kompas stoi caly czas N . przed aktualizacją nie mialem anteny gps radio bylo tak na sztuke wrzucone i wtedy podczas jazdy kompas pokazywał kierunek jazdy a teraz jak staneło tak stoimarynarz75 pisze:Hm, do czynienia z tym nie miałem, ale dlaczego jest "Tryb: No Fix"?