porada przed zakupem
porada przed zakupem
namierzyłem ogłoszenie z touranem http://moto.gratka.pl/tresc/volkswagen- ... 3efee5ca,1 i zamierzam w najbliższy weekend wybrać się go obejrzeć, proszę o jakieś sugestie ewentualnie uwagi na temat tego samochodu, to czego nie ma w ogłoszeniu a co usłyszałem przez telefon to przebieg 162.000 km, co prawda wydaje mi się on trochę nierealny z uwagi na wytarty włącznik świateł, ale może uważacie inaczej
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
ze zdjęć nie wygląda najgorzej... no ale ten przebieg to jest do sprawdzenia bo nie koniecznie ma wiekszy, no ale mó szwagier kupił teraz Tourana z przbiegiem prawie 200 tyś i kierownica jak nówka, tak samo włącznik swiateł i rączka w drzwiach. Przebieg potwierdzony bo auto kupione od nowości w polsce...
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Ja mam autko z 2005r i w 2008 jak je kupowałem (w Niemczech) miało niecałe 160 tyś. km i wytarty wyłącznik swiateł... Nie ma sie tym co sugerowac taki urok VW... A sprzedawca jak nie ma nic do ukrycia powinnien sie zgodzic na weryfikacje przebiegu.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
nie no zgadza się... mo miał 87 tyś jak kupowałem go a juz miał ryski na włączniku... wiadomo, że to nie jest wyznacznikiem przbiegu ale może wskazywać, że auto było np. intensywnie użytkowane...Ja mam autko z 2005r i w 2008 jak je kupowałem (w Niemczech) miało niecałe 160 tyś. km i wytarty wyłącznik swiateł... Nie ma sie tym co sugerowac taki urok VW... A sprzedawca jak nie ma nic do ukrycia powinnien sie zgodzic na weryfikacje przebiegu.
dzięki za wasze spostrzeżenia, jak przyglądam się zdjęciom to zauważyłem jeszcze, że rączka jest trochę obdrapana, w moim passacie takie wytarcia pojawiły się dopiero po 200 tyś. km, tak czy inaczej wybieram się go obejrzeć na dniach i dam znać o wynikach oględzin
p.s. czy nie wydaje się wam, że kolor tylnego zderzaka ma trochę inny odcień niż cała reszta? podobno bezwypadkowy...
p.s. czy nie wydaje się wam, że kolor tylnego zderzaka ma trochę inny odcień niż cała reszta? podobno bezwypadkowy...
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
kolor
Jeżeli chodzi o kolor zderzaków, to nigdy nie będzie takiego samego koloru, jak maska, czy błotnik, bo tworzywo i metal nie uzyska tego samego odcieniu po malowaniu, także akurat tutaj bym polemizował. U mnie też tak jest, na początku myślałem, że to prawda, a teraz po rozebraniu tyłu wiem, że nic nie jest naruszone i to po prostu taki urok.